Antalya er den tyrkiske rivieraens pulserende hovedstad

En millionby, hvor det alltid er noe å ta seg til. I byens historiske sentrum kan du gå på oppdagelsesferd i de smale gatene, hvor det ligger spennende lokale butikker som selger alt fra tyrkiske tepper til brukskunst og søte saker.

Avslutt turen med en tiltrengt drink ved den gamle romerske havnen, eller fortsett dine innkjøp i et av de flotte moderne shoppingsentrene.

  • Perfekt kombinasjon av by- og badeferie
  • Nydelig historisk by med massevis av severdigheter
  • Sol og bad, shopping eller kultur – du bestemmer

Utflukter

Les mer

Alanya/IncekumBelek eller Side.

Verdt å vite om Antalya

Trenger du litt avveksling fra sol og strand har Antalya mye annet å by på! Vi besøker de beste severdighetene på våre utflukter. Kontakt din guide for å høre mer eller les videre her.

Kaleici

Antalyas historiske sentrum, Kaleici, ligger som en tidslomme midt i den moderne storbyen. Bruk en ettermiddag på å slentre gjennom de sjarmerende gatene. Du kan blant annet oppleve den opprinnelige romerske byporten, som ble oppført for nesten 2000 år siden, og den romerske havnen som stadig er i bruk. De gamle husene er i dag innrettet som hyggelige små butikker og restauranter.

Düden-fossen

Utenfor Antalya kan du få en naturopplevelse utenom det vanlige ved Düden-fossen. Når du er her glemmer du rent at du er få øyeblikk fra storbyens stress og jag. Det fallende vannet kjøler ned luften, og atmosfæren er vidunderlig oppfriskende.

Antalya Aquarium

Antalyas nye akvarium er en fascinerende opplevelse for hele familien. Du går rundt i klare tunneler under vannet og kan se eksotiske fisk og haier komme svømmende fra alle sider. Akvariet inneholder også et Snow World, hvor du kan ha snøballkrig og bygge snømenn selv når temperaturen er 40 grader utenfor.

I det historiske bysentrum Kaleici kan du gå på oppdagelsesferd i de smale gatene, hvor det ligger spennende lokale butikker som selger alt fra tyrkiske tepper til brukskunst og søte saker. Avslutt turen med en tiltrengt drink ved den gamle romerske havnen eller fortsett dine innkjøp i flotte, moderne shoppingsentre som TerraCity og Shemall.

Vil du prøve ut dine shoppingevner på det lokale markedet, har du flere gode muligheter å velge mellom. Hver dag blir det avholdt marked forskjellige steder i sentrum. Nedenfor kan du lese mer om markedene nærmest våre Lara-hoteller. Kontakt en av dine guider for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at markedsdag og -sted kan bli endret.

Marked i Lara

Markedet blir avholdt ved shoppingsentret Laura, og her er det god mulighet for å få svidd av litt lommepenger! Fra de mange bodene selges alt fra tekstiler, suvenirer, frukt og grønt til alskens ting og tang. Markedsdag hver lørdag.

Marked i Güzeloba

Her finner du et bredt utvalg av frukt, grønt og tekstiler. Markedsdag hver fredag.

Da Antalya er bygget på klipper finnes det ingen konvensjonelle strender i sentrum, men byen er omgitt av strender på begge sider.

Lara-stranden på hele 12 km er en av Tyrkias lengste strender. Stranden består av mørk sand med småstein, og vannet blir relativt fort dypt. Vil du besøke et strandområde utenfor ditt hotell, kan du for eksempel dra til Lara Beach Park, hvor det også ligger kafeer og barer.

Antalya er en drømmedestinasjon for deg som setter pris på et stort utvalg av gode restauranter og et godt natteliv. Særlig i den sjarmerende gamle bydelen og ved den stemningsfulle marinaen kan du nyte et delikat måltid. Også langs kystveien i Lara er det flere gode restauranter. Ved Antalyas marina finner du massevis av barer og diskoteker som holder åpent til langt ut på natten.

Det er alltid mulig å få en taxi i Antalya. I de større gatene er det taxi-knapper som du kan trykke på for å tilkalle en taxi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute, eksempelvis fra ditt hotell til sentrum. Husk å avtale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg omkring på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten. Du betaler normalt 2-5 lira for en tur hvis du kjører rundt i sentrum. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Minibanker finnes i Antalya sentrum og ved nesten alle hoteller. Vekslingskontorer (exchange office) og banker finner du både i Antalya sentrum og i Lara.

Postkontoret i Tyrkia heter PTT. Her kan du veksle utenlandsk valuta til tyrkiske lira samt kjøpe frimerker og telefonkort. For å ringe til Norge skal du taste 0047 og deretter ønsket telefonnummer.

Apoteker (eczane) finnes overalt. Har du bruk for en lege, er du velkommen til å kontakte en av oss guider eller se informasjonen som finnes i hotellboken på ditt hotell.