Praktisk informasjonUspesifiserte reiser

Vi legger ikke skjul på det: Når du reiser uspesifisert får du hva du betaler for – ofte svært lav standard og nesten utelukket på hoteller som ikke inngår i Nazars ordinære program. Vi søker opp de billigst mulige hotellene når markedsprisen på reiser ligger på et nivå som ikke engang dekker flykostnaden.

Merk at måltider ombord på flyet samt transfer til hotellet ditt på reisemålet ikke inngår når du kjøper en uspesifisert reise. Måltid ombord kan bestilles senest 3 dager før avreise. Kontakt vår salgsavdeling for å kjøpe transfer. Merk at denne kan bestilles frem til innsjekking er påbegynt på avreiseflyplassen.

Vi anbefaler sterkt at du ved booking av uspesifisert reise også kjøper transfer på reisemålet. Først og fremst fordi antall taxibiler på flyplassen er begrenset, men også fordi prisen for turen ofte blir dyrere enn ved busstransfer. Merk at transfer kun kan bookes før avreise.

Vi anbefaler ikke at du planlegger høytider, familieferie, drømmeferie eller liknende på et uspesifisert hotell. Om du vil vite hva du får for pengene dine bør du alltid velge navngitte hoteller, tross at disse koster litt mer. Vi anbefaler alltid at du kjøper en spesifisert reise, spesielt om du reiser med barn eller har særskilte kvalitetskrav.

Merk at Nazar ikke videreformidler ønsker ved uspesifiserte bookinger. Les mer om våre uspesifiserte reiser nedenfor.

For deg som velger å booke uspesifisert reise/Lucky-reise kommer en ekstra avgift for innsjekket bagasje. Avgiften er 300 kr, tur og retur. Man får da sjekke inn 1 kolli som kan veie maks 20 kilo. Man kan kjøpe maks ett ekstra kolli bagasje per person (ikke for spedbarn/barn under 2 år). 

1. Uspesifisert reise

 

Standarden på hotell/leilighet er stort sett svært lav og man har ikke garanti for å havne på en spesiell destinasjon eller hotelltype. Bytte av hotell under besøket forekommer. Renhold kan ikke garanteres og bytte av laken og håndklær inngår som oftest ikke. Måltider inngår ikke. Sengetype kan variere. Begrenset eller ingen reiselederservice.

2. Uspesifisert Lucky 3, 4 og 5 Star

 

Man har ikke garanti for å havne på en spesiell destinasjon og generelt ender man på et hotell som ikke inngår i vårt program. Nazar har ikke mulighet til å kvalitetssikre disse hotellene, men hotellene klassifiseres offisielt som 3-, 4- eller 5-stjerners etter destinasjonslandets lokale bestemmelser. De hotell du kan havne på tilhører som oftest de billigere alternativene i respektive kategori. Bytte av hotell under besøket forekommer, iblant på kort varsel. Begrenset eller ingen reiselederservice

Ingen ønsker om hotell, romtype eller rommets plassering tas imot. 

3. Lucky Pegasos

Her er du garantert å havne på ett av våre Pegasos-hoteller, Pegasos World, Pegasos Resort, Pegasos Royal eller Pegasos Club. Dette er hoteller i vår Nazar Collection.

Ingen ønsker om hotell, romtype eller rommets plassering tas imot.


Høy- og lavsesong

Når du reiser i lavsesong, de vil si før eller etter høysesongen, kan det forekomme at restauranter, barer og enkelte butikker på reisemålet stenger tidligere enn normalt eller er helt stengte. Da mange hoteller varmes opp av solenergi kan varme og varmtvann utebli i kortere eller lengre perioder.

Under lavsesong kan det også være at hoteller velger å stenge tidligere enn planlagt. Dette innebærer at vi på kort varsel må informere våre gjester om hotellendring. I lavsesongen kan enkelte aktiviteter og fasiliteter på hotellene være begrensede eller stengte. Dette gjelder for eksempel restauranter, barer og bassenger, men kan også påvirke kveldsunderholdning og barneaktiviteter. Innholdet i All Inclusive, som buffé-tilbudet, tilpasses etter antall gjester på hotellet og minsker derfor noe.

Under høysesongen er det ofte mye liv og røre på hotellene og det kan derfor forekomme trengsel, køer og ventetider, framfor alt i restauranter og barer. Musikk fra barer og restauranter er ikke uvanlig. Merk at det kan forekomme strømbrudd og vannmangel i både høy- og lavsesong.

I høysesongen kan transfertidene være lengre på grunn av stor trafikk.

Badelandene på våra hotell er åpne i høysesongen, som vanligvis strekker seg fra mai til oktober. Noen hotell kan noen ganger ha kortere åpningstider i sine badeland rett i starten eller slutten av høysesongen. Noen badeland åpner senere på sesongen enn hotellene selv. Hotellene bestemmer selv åpningstidene til sine egne badeland og holder dem ofte åpne under på bestemte tider på dagen. Hvert enkelt hotell kan endre åpningstidene til badelandene på kort varsel uten å informere Nazar. Badelandene kan også stenges ved dårlig vær eller ved for få antall gjester. For mer detaljert informasjon om ditt hotells badeland, henviser vi till hotellets egen hjemmeside.

Høysesong i Tyrkia, på Rhodos og på Kypros: 1. juni – 30. september.


Reiselengde

Reiselengden som angis i vår markedsføring henviser til tiden mellom avreise og hjemkomst, d.v.s. til og fra din avreiseflyplass. Om du flyr med et charterfly på en søndag kommer du stort sett også hjem på en søndag, altså på den åttende dagen av din reise. Reisens varighet er 7 eller 14 netter, se eksakte datoer på reisebeviset/billetten. Første og/eller siste dagen kan være reisedager.

På pakkereise med rutefly velger du selv reisens lengde og du kan se dine tider på din billett.


Alminnelige vilkår

Klikk her for Alminnelige vilkår >>


Forbehold om endringer

Fakta og informasjon om våre produkter, praktisk informasjon og reisevilkår kan komme til å endres og justeres.


Ønsker

På Nazar tar vi imot dine ønsker og gjør vårt beste for å innfri dem. Ved svært spesifikke ønsker, ber vi deg studere hotellbeskrivelsen nøye og bestille den romtype som oppfyller så mange av dine ønsker som mulig.

Nazar har ikke ansvar for ønsker og avtaler som du har inngått direkte med hotellet. Vi kan dessverre ikke ta imot ønsker for uspesifiserte reiser eller pakkereiser med rutefly.


Barn på reise

Barn under 2 år

 

Barn under 2 år garanteres barneseng på de fleste hotell – du ser på reisebeviset ditt om vi kan garantere barneseng på ditt hotell. For øvrige hotell kan du legge inn dette som et ønske i din bestilling. Merk at vi ikke kan garantere at ønsket oppfylles. Barn under 2 år serveres ikke mat på flyet.

Barn som ikke har fylt 2 år ved hjemreisen betaler kun 500 kr., under forutsetning at barnet sitter i en voksen persons fang under flyreisen og på transferbussen til/fra hotellet. Merk at barnets alder beregnes ut ifra hjemreisen. Fyller barnet 2 år før eller under ferien må flysete reserveres: kontroller billetten for å forsikre at du bestiller rett.

Av sikkerhetsgrunner kan hver voksen kun ta med seg 1 barn under 2 år.

Har du bestilt en pakkereise med rutefly kan prisen på barn under 2 år variere. Vennligst les mer på flyselskapets egen hjemmeside.

Barn på hotellet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at visse hotell krever badebleie eller badebukser på små barn som bader i bassenget. For alles trivsel anbefaler vi deg og alltid ta med badebleie eller badebukser hjemmefra til dine badende barn, uavhengig av hotell. På hotell som krever badebleie står dette nevnt i hotellteksten.

VIKTIG informasjon for reisende under 18 år, når du bestiller pakkereise med charterfly. 

Barn og unge under 18 år skal reise sammen med en voksen. 

I følge gresk lov er det ikke tillatt for personer under 18 år å bo på et hotell/hotellrom uten en voksen. Dvs at personer under 18 år ikke kan reise til Rhodos eller Kypros alene.

Til Tyrkia kreves alltid en fullmakt fra foreldre eller verge til personer under 18 år. 

Fullmakt for reisende under 18 år

For reisende som ikke er myndige (dvs. under 18 år) og som reiser uten verge, kreves et spesielt sertifikat der foresatt godkjenner reiseavtalen. Du kan laste ned sertifikatet her. Sertifikatet skal siden sendes til:

 

Nazar Nordic AB
Öresundshuset
Hans Michelsensgatan 9
211 20 Malmö
Sverige

Du kan også skanne dokumentet og sende det til oss via e-post: info@nazar.no. Fullmakten skal også tas med på reisen. Nazar har ikke ansvar for mindreårige som reiser uten fullmakt. Observer at dokumentet kun gjelder for reiser med våre charterfly, ikke rutefly.


Enkeltromstillegg

Nazars minstepriser gjelder del av dobbeltrom og er beregnet ut ifra at to fullt betalende deler rom. For deg som reiser alene tilkommer et enkeltromstillegg.


Kun hotell

Ønsker du å bestille kun hotell ber vi deg kontakte Nazars telefonsalg for informasjon og pris.


Kun fly

Du kan bestille kun fly hos Nazar. Transfer kan bestilles mot et tillegg til visse reisemål. Transfer må bestilles senest tre dager innen avreise og kan ikke kjøpes på destinasjonen.

Måltid ombord på flyet inngår ikke i reisens pris, men kan bestilles mot ekstra kostnad, senest tre dager før avreise.    

 

Det er tillatt å ta med seg ett kolli håndbagasje kostnadsfritt.

Les mer om bagasjeregler i vår praktiske informasjon under respektive flyselskap. 

 

Barn under 16 år får ikke reise alene. Kontakt oss senest 5 hverdager innen avreise for mer informasjon.


Innspilte telefonsamtaler

Når du ringer inn til vår kundeservice vil samtalen automatisk bli spilt inn, dersom du ikke ønsker dette kan du enkelt takke nei gjennom et tastetrykk. Dette gjør vi for å utdanne våre ansatte, samt for å forbedre vår service og arbeidspraksis, slik at vi alltid kan hjelpe deg på best mulig måte. De innspilte samtalene lagres i en måned.