Å reise med funksjonshemning

Funksjonshemmet på reise

Vi ber deg være oppmerksom på at de fleste av våre hotell dessverre ikke er tilpasset for fysisk funksjonshemmedes behov. Det kan for eksempel dreie seg om størrelse på heisen, bredden på dørene eller øvrige begrensninger i tilgjengelighet. Et antall hotell tilbyr imidlertid rom som er mer eller mindre tilpasset for bevegelseshemmede personer. Vi ber deg kontakte oss med detaljert informasjon om akkurat dine behov, slik at vi kan skape de beste forutsetningene for en vellykket ferie. Nazar skal informeres ved bestilling (senest 48 timer før avreise) for å kunne gjøre en forespørsel hos flyselskapet.

Ved spesielle behov, ønsker eller krav på reisen eller besøket, fyller du også ut skjemaet for fysisk funksjonshemmede på reisen: klikk her. Merk at vi ikke har mulighet til å bekrefte at vi kan arrangere en reise for dere før dette skjemaet er mottatt, behandlet og godkjent av Nazar.

Du kan bestille spesialrom for fysisk funksjonshemmede direkte på vår hjemmeside eller hos våre reisekonsulenter. Sammenleggbare rullestoler kan tas med på transferbussene. Ikke sammenleggbare rullestoler og elektriske rullestoler krever spesialtransport som bekostes av gjesten. 

Generell informasjon

Som spesialist på kvalitetsreiser råder vi over et antall hoteller som egner seg for reisende med funksjonshemning. Det finnes svært få hoteller i Tyrkia som er ordentlig tilrettelagt for funksjonshemmede og ingen av våre hoteller er fullstendig anpasset for funksjonshemning. Vi har likevel valgt noen hoteller som vi kan anbefale avhengig av dine behov.

For de beste betingelsene for en vellykket ferie når du reiser med funksjonshemning kan vi tilby hoteller som Pegasos World, Pegasos Resort og Pegasos Royal. Sitter du i rullestol kan du likevel bevege deg relativt uhindret rundt på området.

Det er foreløpig ingen heiser i bassengene, det kan også være vanskelig å ta seg frem i sanden med rullestol da de ikke har ramper.

Vi kan ikke tilby handikaptilpassede transferbusser til og fra flyplassen. Om en rullestol ikke er sammenleggbar behøver du å forhåndsbestille privat transfer ved bestilling (ekstra kostnad).

De romslige restaurantene ligger lett tilgjengelig fra heiser og rom.

Noen gode råd

Tilrettelegging for funksjonshemning på hoteller er et relativt nytt begrep i mange turistland, også i Tyrkia. Lag derfor en liste både over absolutte krav men også på dine ønsker slik at vi best mulig kan utforme et passende arrangement.

Planlegg reisen i god tid og beskriv behovene så detaljert som mulig. Presenter alltid kravene dine skriftlig.

Del gjerne dine erfaringer med oss etter hjemkomst, til glede og nytte for fremtidige gjester som reiser med funksjonshemning.

Vennligst fyll ut skjemaet med all viktig informasjon om dine behov og spesielle ønsker, slik at vi kan hjelpe deg best mulig, senest sju hverdager innen avreise. Vi svarer på din henvendelse via e-post.

Ved andre behov eller spørsmål, kontakt vår kundeservice.