Å reise med fysiske funksjonshemninger

Før du reiser med fysisk funksjonshemning

De fleste av våre hotell er ikke tilrettelagt for fysiske funksjonshemninger. Det kan for eksempel dreie seg om størrelse på heisen, bredden på dørene eller øvrige begrensninger i tilgjengelighet.

Et rekke hotell tilbyr imidlertid rom som er mer eller mindre tilpasset for ulike bevegelseshemninger.

Kontakt oss med detaljert informasjon om akkurat dine behov, slik at vi kan skape de beste forutsetningene for en vellykket ferie. Husk å informere oss din funksjonshemning ved bestilling (senest 48 timer før avreise) så vi kan gjøre en forespørsel hos flyselskapet.

Ved spesielle behov eller ønsker på reisen skal du også fylle ut skjemaet for fysisk funksjonshemning på reisen. Vi har ikke mulighet til å bekrefte at vi kan arrangere en reise for deg før dette skjemaet er mottatt, behandlet og godkjent av oss på Nazar.

Du kan bestille spesialrom for fysisk funksjonshemning direkte på vår hjemmeside eller hos vårt kundesenter Holiday Center.

Sammenleggbare rullestoler kan tas med på de vanlige transferbussene. Ikke sammenleggbare rullestoler og elektriske rullestoler krever spesialtransport som bekostes av gjesten. 

Fysisk funksjonshemming på destinasjonen

Det finnes få hoteller i Tyrkia, på Rhodos og på Kypros som er ordentlig tilrettelagt for funksjonshemmede og ingen av våre hotell er fullstendig anpasset for funksjonshemning. Vi har valgt ut noen hotell som er bedre egnet for personer med fysiske funksjonshemninger.

De beste forutsetningene for en vellykket ferie for deg som reiser med en fysisk funksjonshemning finner du på Pegasos World, Pegasos Resort og Pegasos Royal. Selv om du sitter i rullestol kan du bevege deg relativt uhindret rundt på hele hotellområdet.

Det finnes ingen heiser i bassengene og kan også være vanskelig å ta seg frem i sanden med rullestol da stranden ikke har ramper. De romslige restaurantene ligger lett tilgjengelige fra heiser og rom.

Vi kan ikke tilby handikaptilpassede transferbusser til og fra flyplassen. Om en rullestol ikke er sammenleggbar behøver du å forhåndsbestille privat transfer ved bestilling mot en ekstra kostnad.

Noen gode råd ved reise med fysisk funksjonshemning

Tilrettelegging for funksjonshemning på hoteller er et relativt nytt begrep i mange turistland, også i Tyrkia, på Rhodos og på Kypros. Lag derfor en liste både over dine krav og ønsker slik at vi best mulig kan utforme et passende arrangement.

Planlegg reisen i god tid og beskriv behovene så detaljert som mulig. Presenter alltid kravene dine skriftlig.

Del gjerne dine erfaringer med oss etter hjemkomst, til glede og nytte for fremtidige gjester som reiser med funksjonshemning.

Vennligst fyll ut skjemaet med all viktig informasjon om dine behov og spesielle ønsker, slik at vi kan hjelpe deg best mulig, senest 48 timer innen avreise. Vi svarer på din henvendelse via e-post.

Ved andre behov eller spørsmål, kontakt vår kundeservice.