Helse, pass og visum

Legemidler og vaksinasjoner | Pass og visum | Valuta | UD

Pass og visum

Generell informasjon

Pass er nordmenns eneste gyldige form for legitimasjon i utlandet.

Alle reisende må ha med seg gyldig pass med foto på reisen, også barn og spedbarn. Visse land aksepterer ikke nødpass.

Passet kan ikke ha skader eller se fikset ut.

Vi reserverer oss for at eventuelle endringer i passreglene kan ha blitt gjort etter denne oppdateringen. 

I visse land har man som norsk statsborger, norsk statsborger med utenlandsk bakgrunn eller som utenlandsk statsborger bosatt i Norge ikke automatisk innreiserett. For fullstendig informasjon om pass og visum henviser vi til landets ambassade/konsulat eller til pass-/politimyndigheten. 

Merk at nedenstående visumopplysninger for Nazars pakkereiser, omfattende 1 eller 2 ukers reiser, kan komme til å endres.

Nazar har ikke ansvar for følgene av at en reisende mangler gyldig pass eller visum.
 

For deg som reiser med rutefly

Observer at om du reiser med rutefly med en mellomlanding i f. eks. London, så kan flyselskapene kreve kompletterende informasjon. Om dette gjelder din reise, så ser du hvilken informasjon som behøves når du logger inn med flyselskapets referansenummer på deres egen hjemmeside. 
 

Spesielt for Tyrkia

Pass
Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst

Nazar kan ikke være ansvarlig for konsekvensene om en reisende ikke har gyldig pass.

Alle som reiser inn i landet må ha minst én tom side i passet (med hensyn til de tyrkiske myndighetenes inn- og utreisestempler). Om passet ikke har minst en hel tom side, har myndighetene rett til å nekte innreise til landet.

Som norsk statsborger skal du ha et ordinært norsk pass (rødt) eller et norsk nødpass (oransje) som er gyldig i minimum 6 måneder fra innreisedato til Tyrkia.

For informasjon om hva som gjelder nødpass, henviser vi til landets ambassade/konsulat og til pass/politimyndigheten.

Visum
Nordiske statsborgere behøver ikke visum.

Nazar kan ikke påvirke eventuelle endringer/oppdateringer av visumregler som kan bli gjort av tyrkiske myndigheter. (Vi oppdaterer informasjonen løpende her så snart vi mottar dette). Vennligst legg merke til at det kan finnes andre private aktører som selger visum på internett. Disse kan ta mye høyere avgifter og verken Nazar eller tyrkiske myndigheter kan ta ansvar for disse. 

Nazar har ikke ansvar for visumsøknader eller at en reisende mangler visum. Det er den reisendes eget ansvar å sette seg inn i den informasjonen og de regler som finnes. I henhold til de alminnelige vilkårene kan endringer på reisen gjøres opptil 30 dager før avreise.

For fullstendig informasjon om visum henviser vi til landets ambassade eller konsulat. Ambassadens hjemmeside finner du her: http://oslo.emb.mfa.gov.tr/Mission/Contact

Nazar tilbakebetaler ikke ubenyttet visum. Ved en eventuell ombooking av reisen er det gjestens ansvar å se til at gyldig visum finnes.

Har du annet enn nordisk pass er du selv ansvarlig for å holde deg oppdatert på gjeldende regler for innreise til Tyrkia. Legg merke til at det kan finnes spesielle regler for hvilke ankomstflyplasser som må brukes i Tyrkia. 
 

Spesielt for Hellas og Kypros

Pass / ID-kort
Pass eller nasjonalt ID-kort med reiserettet som er gyldig under hele oppholdet.

For informasjon om hva som gjelder ved nødpass, henviser vi til landets ambassade/konsulat og til pass-/politimyndighetene. Nazar kan ikke ta ansvar for konsekvensene dersom en reisende mangler gyldig pass.
 

Visum
Nordiske statsborgere behøver ikke visum.

Har du annet enn nordisk pass er du selv ansvarlig for å holde deg oppdatert på gjeldende regler for innreise til Hellas og Kypros. 


Legemidler og vaksinasjoner

Ved utenlandsreise kreves sertifikat for å medbringe narkotika klasserte legemidler. Kontakt landets ambassade eller konsulat for å kontrollere hvilke regler som gjelder. Ta alltid med legemiddelets originalforpakning. Rådfør med vaksinasjonssenter eller lege om eventuelle anbefalinger angående vaksinasjon.


Valuta

Vær oppmerksom på at du ikke kan veksle penger på alle hotell og at de fleste hotell ikke har minibank.

Tyrkia

Tyrkias offisielle valuta er tyrkisk lira, men kontanter i euro og dollar kan brukes nesten overalt. De fleste vekslingskontor og banker godtar ikke norske kroner. Minibanker for tyrkisk lira finnes overalt og i noen av dem kan du også ta ut euro og dollar. De fleste av våre All Inclusive-hotell tar imot kontanter i tyrkisk lira og euro, men også kredittkort. De fleste butikker og restauranter aksepterer de vanligste internasjonale kredittkortene.

Hellas

På Rhodos benyttes euro som valuta.
 

Kypros

På Kypros benyttes euro som valuta.


UD

På Nazar har sikkerheten for våre gjester og vårt personale høyeste prioritet, og vi følger nøye utviklingen på våre reisemål. Dette innebærer blant annet daglig kontakt med vårt personale i utlandet samt regelbundet kontakt med relevante myndigheter.
Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte vår kundeservice.

Les mer om Utenriksdepartementets reiseråd: www.regjeringen.no