Reisemål

Guideservice

Du som reiser på en pakkereise med charterfly

På Nazar prioriterer vi service til våre gjester!

På våre destinasjoner jobber våre profesjonelle, internutdannede guider. Siden vi er en nordisk reisearrangør kan du treffe og ha kontakt med både skandinaviske, finske og/eller engelsktalende guider på reisemålet. De vil gjøre sitt beste for å se til at du får mange gode opplevelser samt mulighet for innblikk i den lokale kulturens skikk og bruk, fortrinnsvis gjennom våre utflukter.

Utover dette er det guidenes jobb å forsikre seg om at du har fått det du har bestilt – hotell, transfer, utflukter og lignende. Om noe mot formodning skulle gå galt under ditt besøk når det kommer til din reise eller bestilling, er du som reisende ifølge reisevilkårene, ansvarlig for å kontakte våre guider så snart som mulig slik at vi får muligheten til å hjelpe deg.

Det er enkelt å kontakte oss på våre reisemål:

I løpet av ferien din kontakter du våre guider enklest via vår egen SMS-service. Nummeret får du fra oss ved ankomst. Selvfølgelig kan du også ringe oss om du foredrar det, nummeret får du ved ankomst. Utover din operatørs vanlige tariff, koster ikke tjenesten noe. 

Har du bestilt en pakkereise med rutefly blir du tatt imot av profesjonelle engelsktalende guider fra vår lokale samarbeidspartner, som heter MTS. De hjelper deg ved din ankomst når du har bestilt transfer med oss. Utover dette har du fortsatt alltid mulighet å få en digital service med oss på Nazar via telefon, SMS og mail.

Vi har ved visse tilfeller engelskspråklige representanter på reisemålet - disse kan du for eksempel treffe på noen av våre utflukter.


Transfer

Transfer er ikke inkludert i reisens pris. I de alle fleste tilfeller kan du kjøpe til busstransfer eller privat transfer.

Når du har hentet bagasjen din møter i de fleste tilfeller, våre guider deg på flyplassen etter pass- og tollkontroll. Til noen reisemål arrangeres felles busstransfer for flere fly og du kan derfor måtte vente en stund på flyplassen før avreise. Guiden følger normalt ikke med transferbussen. I visse tilfeller kan transfer skje med minibuss eller taxi.

Har du bestilt en pakkereise med rutefly kan det skille seg fra reise til reise med transfer og ved ankomst på flyplassen blir du ikke møtt av Nazars personale.

Busstransfer

Vi ordner busstransfer t/r mellom flyplass og hotell, pris gjelder tur/retur.

Tyrkia: fra 250,-
Rhodos: fra 230,- 

Privat transfer

Ønsker du å komme raskt fra flyplassen til ditt hotell, og tilbake til flyplassen igjen, og slippe vente på at alle skal komme ombord på bussen? Da skal du bestille privat transfer.

I Tyrkia kan privat transfer skje både med bil, taxi og minibuss.
På Rhodos skjer privat transfer med bil/taxi. Obs! Maks. 2 voksne og 1 barn per bil. Er dere flere i selskapet, kommer flere biler. 

Familietransfer (kun Tyrkia)
Om dere er fire personer eller flere i reiseselskapet kan dere bestille privat familietransfer til en mer overkommelig pris. Dere får da privat transfer i en minibuss til og fra hotellet. Jo kortere transfertid, desto fortere kan din ferie starte!

Privat transfer og familietransfer skal bookes senest en uke innen avreise og må kjøpes av alle personer på samme booking. Les mer her.

Planlegger du å bestille en pakkereise med rutefly, ser du dine transfermuligheter og priser ved bestilling.

Tenk på at

  • Ømtålig eller verdifullt gods skal forvares i håndbagasjen under transferen til og fra flyplassen.
  • Nazar har ikke ansvar for verdisaker i bagasjerommet under transferen.
  • På grunn av begrenser bagasjerom kan vi heller ikke garantere at omfangsrik bagasje, som golfbager, sykler, surfebrett og lignende, får plass i våre transferbusser.
  • Det er ditt eget ansvar å se til at bagasjen din kommer med transferbussen til og fra hotellet samt å få bagasjen sjekket inn på flyplassen. Dette gjelder både ved ankomst og ved avreise.
  • Transfer kan bestilles fram til innsjekking er påbegynt ved avreiseflyplassen.
  • Vi anbefaler sterkt at du ved booking av uspesifisert reise også kjøper transfer på reisemålet: Først og fremst fordi antall taxibiler på flyplassene er begrenset, men også fordi prisen for turen ofte blir dyrere enn busstransfer.
  • Transfer kun kan bookes før avreise.
  • Ved bestillingav kun fly må transfer bestilles senest tre dager før avreise.

Utflukter

Som et ledd i vår streben etter å gjøre ferien din så minneverdig og innholdsrik som mulig, tilbyr vi spennende utflukter med variert innhold på våre reisemål. Våre utflukter arrangeres med skandinavisktalende reiseledere og/eller engelsktalende guider. Komplett utfluktsprogram får du på stedet. Utflukter kan bookes av guidene. 


Vannsport

Ved stranden fins det ofte sentre for ulike vannsportaktiviteter. Vi anbefaler deg å lese nøye gjennom senterets vilkår før du benytter deg av deres tjenester. Anleggets forsikringer kan være tilstrekkelige for destinasjonen og for mange av de land som hotellets gjester kommer fra, men etter nordiske mål har ikke forsikringene den samme omfattende dekning som vi er vant med. 

Ved utleie av utrustning ber medarbeiderne deg lese gjennom og undertegne en avtale. Det er svært viktig at du studerer dette materialet og setter deg inn i betydningen av det før du benytter senterets tjenester.


Insekter og dyr

Katter og andre dyr inngår i hverdagen på flesteparten av destinasjonene og på mange hotell. Også på luksushotell kan katter og hunder forekomme, i likhet med maur og andre småkryp, både innendørs og utendørs. 


Sykdom i ferien

Om du har uflaks og blir syk i ferien din, anbefaler vi deg å i første omgang kontakte våre reiseledere – de har god kunnskap om våre samarbeidspartnere innen reiseforsikring, Allianz, og kan henvise deg til en lege.

Ved oppsøking av lege må du spare på alle skriftlige kvitteringer og legemeldinger; de utgjør grunnlaget for eventuell tilbakebetaling fra forsikringsselskapet ditt. Nazar har ingen mulighet til å hjelpe deg med tilbakebetaling, heller ikke med å skaffe deg legemelding eller annen dokumentasjon fra destinasjonen etter reisens slutt.

Merk at selv magesyke er en relativt vanlig plage på varmere turistdestinasjoner. Det er derfor viktig at du som gjest på hotellet sørger for en nøye hygiene for deg selv og dine omgivelsers skyld samt drikker rikelig med væske, da også vannmangel kan forårsaker magebesvær.


Hjemreise

Generelt gjelder følgende: 

Akkurat nå kan det være lengre ventetider enn vanlig på visse flyplasser. Man skal også fortsatt tenke på å holde avstand på flyplasser, noe som gjør at innsjekking, sikkerhetskontroll og ombordstigning kan ta lengre tid enn normalt. Vi anbefaler derfor at du kommer i god tid til flyplassen, minst 2,5-3 timer innen avreise. Innsjekk på flyplassen starter vanligvis 2-2,5 time før flyavgang. 

Om du tar deg til flyplassen på egen hånd ber vi deg informere reiselederen om dette.

Om du har booket kun fly eller avviker fra det ordinære arrangementet på reisemålet, må du kontakte personalet på destinasjonen 24 timer før hjemreise for å få informasjon om eksakt avreisetid. Det aktuelle telefonnummeret står på reisebeviset ditt. Merk også at det er ditt eget ansvar å se til at bagasjen din kommer med transferbussen til og fra hotellet samt å få bagasjen sjekket inn på flyplassen. Dette gjelder både ved ankomst og ved avreise.

Om du har bestilt transfer fra Nazar får du opphentingsinformasjon og tid, via sms ca. 1-2 dager innen din avreise. På visse destinasjoner kan transferinformasjon også gis via en webside link.