Reise med barn

Våre beste tips til deg som skal reise med barn

Her har vi samlet de beste tipsene på saker å tenke på før din reise med barn, på flyet og gjennom hele ferien. Uansett om du skal reise med spedbarn, yngre barn eller eldre barn er det bra å forberede seg for hver del av reisen.

På Nazar er vi eksperter på barnevennlige ferier. Når du reiser med barn, finnes det en del å tenke på. Hva du bør pakke med deg, hvordan det er å fly med barn og hva forsikringen dekker.  

Se våre beste tips for en perfekt barneferie!

Vanlige spørsmål og svar

Rådfør deg med din helsestasjon om aktuelle vaksiner. Noen ganger må vaksiner som inngår i det vanlige vaksinasjonsprogrammet gis tidligere om barnet skal ut og reise.

Alle reisedeltakere må ha eget pass eller nasjonalt ID-kort med på reisen, også barn og spedbarn.

Hos alle våre flyselskaper kan du ta med barnevogn som innsjekket bagasje på flyet uten ekstra kostnad. Vi anbefaler at du pakker vognen inn i såkalt Airshell mot en ekstra kostnad. Noen sammenleggbare reisevogner kan tas med helt til flyet. Ta kontakt med flyselskapet ditt for å finne ut hva som gjelder under flyturen.

På alle våre fly medbringes en innsjekket barnevogn per barn, uten ekstra kostnad, i tillegg til vanlig bagasje. Vi anbefaler at du pakker vognen inn i såkalt Airshell mot en ekstra kostnad.  

Ja, du kan fly med et spedbarn som er forkjøla. Allmenntilstanden til barnet er det som avgjør om dere kan fly eller ikke. Ta kontakt med helsestasjonen eller din lege.

Nazars reiseforsikring gjennom Allianz refundere deg for visse nødvendige og uforutsette akutte utgifter under reisen. Barn under 2 år inngår i foreldrenes reiseforsikring. Fra 2 år tegnes egen reiseforsikring som kompletterer din innboforsikring.

Kontakt lege umiddelbart hvis du mener det er nødvendig. Leger og sykepleiere er tilgjengelige på mange av våre hotell. Ring våre guider om du behøver hjelp. Ta deretter kontakt med ditt forsikringsselskap.

Noen av våre barnevennlige større hotell har trille til leie. På noen hotell kan man få låne trille uten ekstra kostnad. Bestiller du Nazars Kids Comfort på Pegasos-hotellene inngår en paraplyvogn under ditt opphold. Kontakt ditt hotell for å finne ut om de leier ut barnevogner/triller.

Flere av våre større hotell selger bleier og/eller badebleier. Vi anbefaler derimot å alltid ta med bleier og badebleier hjemmefra. På de fleste hotell er badebleier obligatorisk.

På våre Pegasos-hotell i Tyrkia, Anastasia Hotel og Apartments på Kypros og på Blue Sea Holiday Village på Rhodos arrangeres Captain Nemo’s piratklubb for barn mellom 4-11 år. På Pegasos-hotellene finnes også ungdomsklubben Chill Out Club, for ungdommer mellom 12–17 år.

Nei. Det kreves ingen påmelding til Nazars barne- og ungdomsklubber.

Før din reise med barn

For en smidig reise med barn finnes flere ting å tenke på. Det kan gjelde pass, visum, vaksinasjoner, forsikringer eller å ta med barnevogn og barnemat.

Bra å vite før avreise

Vaksinasjon

Rådfør deg med din helsestasjon om aktuelle vaksinasjoner. Noen ganger må vaksiner som inngår i det vanlige vaksinasjonsprogrammet gis tidligere dersom barnet skal reise. Ditt barn kan også behøve vaksine mot sykdommer som ikke inngår i vaksinasjonsprogrammet.

Fullmakt

For barn under 18 år som reiser uten foresatte, kreves en attest, en såkalt fullmakt. Ved felles omsorg når en av de foresatte reiser med barnet behøves ingen bekreftelse. Denne bekreftelsen gjelder kun for charterfly, ikke rutefly. Hvis du reiser med et barn som ikke er ditt og dere har ulike etternavn, eller om du reiser alene med ditt barn uten den andre foresatte, sørg for å ha relevant dokumentasjon som viser ditt forhold til barnet og en skriftlig tillatelse fra barnets foreldre eller den andre foresatte for å unnvike eventuell problemer ved inn- og utreise eller på hotellet. Dette er for barnets sikkerhet og for å unngå forvirring.

Pass og visum

Hva med pass og eventuelle visum til ditt reisemål? Finn ut det i god tid her.

Reiseapotek

Husk eventuelle medisiner til barnet ditt, ta alltid med deg legemidlets originalemballasje. Andre nyttige varer i reiseapoteket er væskeerstatning, D-vitamin og solkrem.

Din reiseforsikring

Vi anbefaler sterkt å tegne en reiseforsikring til barnet ditt. Den kan behøves om barnet for eksempel blir forkjøla eller får ørebetennelse når de er på reise. Behøver de litt ekstra, ta kontakt med sykepleier eller lege gjennom hotellet du bor på.

Hva dekker forsikringen for barnet mitt på reise? Vi samarbeider med Allianz reiseforsikring som tilbyr deg en omfattende forsikring på reisen. Tegn også vår supplerende reiseforsikring med utvidet beskyttelse under reisen. Her finner du alt du trenger å vite for en så trygg reise som mulig.

Barnevogner

Det er kostnadsfritt å ta med barnevogn på flyet. Barnevognen skal sjekkes inn, men noen reisevogner får du oftest ta med deg til gaten. Barnevogner er noen ganger også tilgjengelig å låne på flyplassen. Les mer om hva som gjelder hos ditt flyselskap.

Om du skal ta med egen barnevogn på reisen bør den pakkes i beskyttelsespose når du sjekker inn vognen. Airshell-beskyttelsesposer er vanligvis tilgjengelig til utleie på flyplassen, de reduserer risikoen for skader og skitt. Vi anbefaler at du tegner en reiseforsikring dersom du reiser barnevogn.

Bilbarnestoler

Skal du ha med din bilbarnestol på flyet, må denne sjekkes inn. Finn ut hvilke andre regler som gjelder på flyselskapets hjemmeside. Tilgang til bilbarnestol ved transfer på ditt reisemål kan ikke garanteres.

Ekstra vekt

Kan du ta med ekstra vekt i innsjekket bagasje når du reiser med barn? Finn ut hva som gjelder for overvekt her.

Barn under to år

Barn som ikke har fylt to år på hjemreisen betaler 500 kr om barnet sitter i en voksens kne på flyet og transferbussen til/fra hotellet. Selvfølgelig kan du også kjøpe egen flystol til barnet. Les mer om reise med barn under to år  her

Velling/grøt

Vanligvis finnes ikke velling/grøt i middelhavslandene. Derimot finnes ofte morsmelkerstatning å kjøpe. Tar du med egen velling/grøt, får du ofte hjelp å varme den i hotellets restaurant.

En liten pakkeliste for reisen

I håndbagasjen

 • Mellommåltid som frukt eller annen snacks som ditt barn liker
 • Bøker, spill, tegnebøker eller nettbrett med filmer og serier – nedlastet og klare
 • Smukker, bleier og våtservietter
 • Et lite håndkle eller tørkepapir
 • Plastposer til søppel
 • Et par klesskift. En flyreise kan bli klissete!

I kofferten

 • Myggnetting til barneseng eller barnevogn
 • Barnemat som ikke finnes på reisen eller reisemålet  
 • Smekke, nappflaske, flaske og bestikk  
 • Ikke glem solhatten
 • Gode sko
 • Et lite reiseapotek med plaster, pinsett, termometer og febernedsettende medisin
 • Babyvakt/babymonitor

I barnets egen håndbagasje

 • Kosebamse og teppe
 • Solbriller
 • Drikke
 • Klemmepose

Husk på en solferie med barn

 • Vannfast solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor
 • Dekkende badetøy. Gjerne en UV-drakt og solhatt med skjerm og beskyttelse for nakken
 • Armringer, svømmebriller, badeleker og plastsandaler/badesko
 • Badebleier

På flyet – Når ditt barn skal fly

Pakk det ditt barn trenger under flyreisen i en egen ryggsekk eller i en stelleveske. Bestem også om barnet skal sitte i kneet eller om du vill kjøpe til en egen plass til barnet.

Hva må jeg tenke på?

Propper i ørene

Barn kan få vondt i ørene av trykkendringer på flyet derfor er det bra å ta med smertestillende og nesespray. Smukk eller en flaske kan hjelpe, ellers kan barnet forsøke å gjespe og svelge eller bruke ørepropper laget for å utjevne trykket. Disse kan kjøpes på apotek.

Væske og håndbagasje

Flyselskapene har regler for å ta med væske ombord. Tomme flasker går derimot bra, og de kan du fylle med væske ombord. Finn ut hvilke regler som gjelder for din reise her

Mat

Flyselskapene tillater ikke egen mat om bord. Barn under to år får ikke mat inkludert. Man kan kjøpe barnemat til barn mellom 2 og 11 år. Husk at de fleste flyselskapene ikke har mikro på flyet.

Legemiddel

Det finnes spesielle regler for legemiddel i håndbagasjen og noen ganger for å ta den med til det ladet du skal reise til. Ta alltid med deg legemidlets originalemballasje.

På reisemålet

All Inclusive-reise med barn – hva behøver du vite? Å feriere på våre hotell er ofte lettere enn å være hjemme, men det finnes saker å tenke på.

Annet bra å tenke på

Væske

I varme land bør ditt barn fylle på med mye væske. Barn er følsomme for dehydrering. Er de yngre enn ett år har de vanskeligere for å regulere temperaturen i kroppen og blir lettere påvirket av varmen.

Mat og drikke

All Inclusive minsker risikoen for matbakterier. Hvis du spiser ute, tenk på å: Koke vannet før det blandes med barnets mat og bruke flasker hjemmefra Barnet bør spise godt tilberedt eller kokt mat. Unngå rå skalldyr, rå fisk og mat som har stått fremme i varmen. Ved Middelhavet finnes et fantastisk utvalg av kjempegode frukter, som bør skrelles før barnet spiser de. Drikk vann fra forseglede flasker, ettersom kranvannet i Middelhavet ikke inneholder samme kvalitet som hjemme.

Hygiene

Vask ditt barns hender nøye og kompletter med håndsprit. Tørk av barnevogn, lekesaker og annet som barnet kommer i kontakt med.

Solbeskyttelse

De fleste større hotell med mange fasiliteter har solsegl eller soltak over barne- og babybasseng, men ikke alle. Kontakt hotellet du bestiller for mer informasjon.

Insekter

Det finnes saker du kan gjøre for å beskytte ditt barn mot insektbitt og om barnet får et bitt. Ved insektbitt er det bra å la være å klø. Myggmiddel brukes til barn som har fylt tre år.

Pauser i skygge og solbeskyttelse

Dette stykket inneholder kanskje den viktigste informasjonen når du reiser med barn til noen av Nazars reisemål.

Tenk på følgende under All Inclusive-ferien:

 • Hold deg i skyggen med barna mellom kl. 13.00-15.00 når solen er som sterkest
 • Klær et den beste solbeskyttelsen
 • Solkremer er ingen superhelt - se de som et supplement til solbeskyttende klær
 • Barn under 1 år skal holdes i skyggen  
 • Husk også at barn brenner seg lettere enn voksne

Våre beste hotell for barn

Pegasos World  |  Pegasos Resort  |  Pegasos Royal  |  Pegasos Club  |
Blue Sea Holiday Village  |  Anastasia Hotel och Apartments

 

Hva du trenger å ta med deg hjemmefra til våre All Inclusive-hotell varierer, men de fleste hotell er barnevennlige og flere er gjort for barnefamilier!

På de fleste av våre hotell finnes barnestoler i matsalen, mulighet å varme barnemat der og barneseng på rommet på forespørsel. Noen hotell har egne barnebuffeer.  

De fleste større hotell tilbyr også barnepassing mot en ekstra kostnad.

Kids Comfort – Mer komfortabel ferie med barn

Vi vil at barn og deres foreldre skal ha det komfortabelt på ferien!

Pegasos WorldPegasos ResortPegasos Royal og Pegasos Club kan du bestille vårt tilvalg Kids Comfort der du får flere saker på hotellet som gjør reisen med barn enklere!  

Du får blant annet:

 • Trille levert til rommet  
 • Barnestol på rommet
 • Vannkoker på rommet

Les mer om alt som inngår i  Kids Comfort.

Å reise med barn spesielle behov

Å reise med funksjonshinder - Her finner du informasjon og gode råd for din reise med barn med funksjonshinder samt et skjema før reiser med fysiske funksjonshinder.

Å reise med allergi eller matintoleranse - Her finner du nyttig informasjon og gode råd for barn som reiser med allergier eller matintoleranse. Her finnes også skjema for de av våre hotell som er best egnet for gjester med allergier.

Å reise som vegan eller vegetarianer - Her finner du mer informasjon om vårt konsept Vegan Friendly by Nazar, for barn og voksne som vil velge en grønnere livstil også på ferien.