[Translate to Norwegian:] text

Side, Antalyakysten, Tyrkia

Barnevennlige ferier ved antikke ruiner og lange strender

I sommermånedene summer Side av liv og stemning! Under de romerske keisere var Side en florerende handelsby, som bl.a. tjente store penger på handel og gladiatorkamper i amfiteatret. Arkitektoniske levninger fra byens storslåtte fortid dominerer ennå gatebildet og smelter sammen med moderne butikker, restauranter og barer.

Se alle våre hotell i Side nedenfor eller les mer om Alanya/IncekumAntalya/Lara eller Belek.

Alle våre hotell i Side

Storslått badelandshotell, intimt familiehotell eller sjenerøs All Inclusive med fantastisk utsikt? Vi har det du vil ha hva du enn vil ha.

Verdt å vite om Side

Side marina

Perfekt for en romantisk kveldstur i solnedgangen! Spaser langs strandpromenaden til lyden av bølgene, og dropp innom en av de mange hyggelige kafeene og nyt en drink eller en kopp kaffe før middagen.

Apollon-tempelet og amfiteateret

Apollon-tempelet er en av mange spennende levninger fra Sides romerske fortid. Templet er vakrest i solnedgangen, men du kan lett få en hel ettermiddag til å passere ved å gå på oppdagelse i gamle romerske gater og butikker i Sides historiske sentrum. Husk å besøke det store amfiteateret.

Manavgat

Denne sjarmerende lokale byen, som ligger vakkert plassert ned mot den grønne Manavgat-elven, er avgjort et besøk verdt. Du kan blant annet oppleve områdets største moské, og også det største markedet. Legg også veien om den berømte Manavgat-fossen.

Veststranden

Sides mest barnevennlige strand, hvor det er grunt og finkornet sand. De fleste av våre hoteller ligger ut mot denne stranden.

Øststranden

En mer privat strand, hvor hotellene ikke ligger like tett på vannet. Vannet blir fortere dypt. Det blir ofte hit du kommer for å nade om du bor på ett hotell uten egen strandremse.

I de gamle husene i Side sentrum er det innrettet en masse små, spennende butikker, hvor det blir solgt alt fra suvenirer til ekte tepper. Utenfor byen er det flere outlet-sentre, hvor du kan handle klær og tekstiler til fordelaktige priser. Våre samarbeidspartnere tilbyr gratis transport frem og tilbake. Kontakt din guide for å høre nærmere.

Vil du prøve ut dine shoppingevner på det lokale markedet, har du flere gode muligheter å velge mellom. Kontakt en av dine guider for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at markedsdag og -sted kan bli endret.

Markeder i Manavgat

Side-områdets største marked, hvor lommepengene raskt kan få ben å gå på blant de mange bodene som selger tekstiler, suvenirer, lærvarer og mye mer. En del av markedet er utpreget lokalt, og her selges det fortrinnsvis frukt og grønt. Markedsdag hver mandag og torsdag.

Markeder i Side

Lokalt frukt og grønt-marked som blir avholdt ved den store moskeen. Her får du også et godt utvalg av tekstiler. Markedsdag hver lørdag.

Det historiske sentrum fungerer hver kveld som senter for et hyggelig natteliv. De beste restaurantene finner du ved marinaen. Besøk til for eksempel Orfoz Restaurant, der du kan nyte en romantisk middag i solnedgangen med utsikt over havet. I samme område ligger flere gode barer og nattklubber som har åpent helt ut i de små timene.

Sides historiske sentrum er bilfri sone, så du skal litt utenfor de gamle gatene for å finne en taxi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute, eksempelvis fra ditt hotell til sentrum. Husk å avtale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg omkring på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten. Du betaler normalt 2-5 lira for en tur eller litt mer hvis du skal kjøre langt.

Tar du en dolmus inn til Side blir du satt av ved busstasjonen litt utenfor sentrum, og så kan du spasere resten av veien eller skifte til en mindre shuttlebuss. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Minibanker 

Finnes i Side sentrum og ved nesten alle hoteller. Vekslingskontorer og banker* finner du i Side sentrum eller i nabobyen Manavgat.

Apoteker 

Finnes i Side sentrum. Om du behøver søke lege kontakter du en av Nazars guider.

Postkontoret

I Tyrkia heter PTT. Her kan du blant annet veksle* til tyrkisk lira og kjøpe frimerker og telefonkort.

* De fleste vekslingskontor, postkontor og banker tar imot euro og dollar, men ikke norske kroner.