Antalya og Lara, Antalyakysten, Tyrkia

Opplev ekte All Inclusive-ferie – som den skal være!

Antalya er en ekte charterklassiker. Her finnes alt du vil ha under en reise til Tyrkia. I stadens historiska stadskärna kan du gå på upptäcktsfärd på de smala gatorna, med spennende lokale butikker som selger alt fra tyrkiske tepper til håndverk og søtsaker. Avslutt turen med en drink ved den gamle romerske havnen, eller fortsätt din shoppingrunda i ett av de flotta moderna shoppingsentrene.

Utenfor sentrale Antalya ligger Lara – området med den vakre lange stranden som går hele veien ned til Belek. Her spiller sol og bad hovedrollen, utover det kan kunstelskere besøke fantastiske sandskulpturer i området Sandland.

Se alle våre hotell i Antalya/Lara nedenfor eller les mer om Alanya/IncekumBelek eller Side.

Alle våre hotell i Antalya og Lara

I Antalya og Lara har vi hotell som passer deg som vil bo på familiehotell, hotell med badeland eller bare vil ha et veldig bra All Inclusive-hotell.

Verdt å vite om Antalya og Lara

Antalyas arkeologiske museum

Et av Tyrkias mest populære og største museer med flere tusen antikke gjenstander å kikke på. Denne enorme bygningen viser opp og forteller om Tyrkias tusenårshistorie og natur.

Verdens største tunnelakvarium

Antalyas akvarium både utdanner og underholder, og har det største tunnelakvariet i verden! Her finnes 40 akvarium med ulike tema samt kino, suvenirbutikk og flere kaféer.

Da Antalya er bygget på klipper finnes det ingen konvensjonelle strender i sentrum, men byen er omgitt av strender på begge sider.

Lara Beach på hele 12 km er en av Tyrkias lengste strender. Stranden består av mørk sand med småstein, og vannet blir relativt fort dypt. Vil du besøke et strandområde utenfor ditt hotell, kan du for eksempel dra til Lara Beach Park, hvor det også ligger kafeer og barer.

I det historiske bysentrum Kaleici i sentrale Antalya utforsker du smale smug med små interessante butikker eller så kan du ta en drink ved havnen fra romertiden. Ellers kan du prøve den lokale shoppingen i shoppingsentrene TerraCity og Shemall.

Vil du prøve ut dine shoppingevner på det lokale markedet, har du flere gode muligheter å velge mellom. Hver dag arrangeres markeder på ulike steder rundt i sentrum. Nedenfor leser du mer om markeder nær våre Lara-hotell. Kontakt en av dine guider for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at markedsdag og -sted kan bli endret.

Markeder i Lara

Markedet blir avholdt ved shoppingsentret Laura, og her er det god mulighet for å få svidd av litt lommepenger! Fra de mange bodene selges alt fra tekstiler, suvenirer, frukt og grønt til alskens ting og tang. Markedsdag hver lørdag.

Markeder i Güzeloba

Her finner du et bredt utvalg av frukt, grønt og tekstiler. Markedsdag hver fredag.

Antalya er en drømmedestinasjon for deg som setter pris på et stort utvalg av fine restauranter og et bra natteliv. Særlig i den sjarmerende gamle bydelen og ved den stemningsfulle marinaen kan du nyte et delikat måltid.

Også langs kystveien i Lara er det flere gode restauranter. Ved Antalyas marina finner du massevis av barer og nattklubber som holder åpent til langt ut på natten.

Det er alltid mulig å få en taxi i Antalya. I de større gatene er det taxi-knapper som du kan trykke på for å tilkalle en taxi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute, eksempelvis fra ditt hotell til sentrum. Husk å avtale prisen på forhånd. Du kan også ta taxi mellom Antalya og Lara.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg omkring på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten. Du betaler normalt 2-5 lira for en tur hvis du kjører rundt i sentrum. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Minibanker

Disse finnes i Antalya sentrum og på nesten alle hotell. Vekslingskontor og banker* finnes i Antalya sentrum og i Lara.

Apoteker

Om du behøver å oppsøke en lege kontakter du en av Nazars guider. Apotek finnes på de fleste steder.

Postkontoret

Posten i Tyrkia heter PTT. Her kan du blant annet veksle* til tyrkisk lira og kjøpe frimerker og telefonkort.

* De fleste vekslingskontor, postkontor og banker tar imot euro og dollar, men ikke norske kroner.