[Translate to Norwegian:] text

Alanya og Incekum, Antalyakysten, Tyrkia

Alanya og nærliggende Incekum er kjente for et herlig klima, vakre strender og mange familiehotell.

Alanya byr på store handlegater, morsomme lokale markeder, spennende severdigheter og ikke minst førsteklasses charter.

Den mest berømte stranden i byen, den gylne Kleopatrastranden, som den egyptiske faraoen ifølge legenden fikk i bryllupsgave fra Marcus Antonius er perfekt for deg som reiser med barn.

Leter du etter ro passer badebyen Incekum best, med sine vakre sandstrender, skogene og fjellene. Her trives familien i det krystallklare og barnevennlige vannet og med et litt roligere tempo.

Se alle våre hotell i Alanya og i Incekum eller les mer om Antalya/LaraBelek eller Side.

Alle våre hotell i Alanya og Incekum

Byhotell, luksushotell, familiehotell med badeland eller kanskje leilighetshotell? Vi har det meste for de fleste i både Alanya og Incekum.

Verdt å vite om Alanya

Trenger du til litt avveksling fra sol og strand har Alanya mye annet å by på! Vi besøker de beste severdighetene på våre utflukter. Kontakt din guide for å høre mer eller les videre her i hotellboken.

Alanyas borg

Et besøk på den osmanske borgen fra 1200-tallet er nesten obligatorisk på ferien din. Borgen har både tjent som palass og som en del av forsvaret mot fiender og pirater. Festningsanlegget strekker seg helt ned til havnen, hvor du kan se det røde tårn, et annet av Alanyas berømte landemerker, som i dag er innrettet som museum.

Dim Çay

Den grønne Dim-elven er en enestående naturopplevelse, og du kan fort tilbringe en hel dag her. Det er bygget flåter i vannet, hvor du kan slikke sol eller nyte en god lunsj. Ved elven finner du også den store dryppsteinsgrotten.

Damlatas

Vil du ikke dra hele veien til Dim Çay, kan du besøke en mindre dryppsteinsgrotte i Alanyas bydel Damlatas. Bydelen er Alanyas eldste og mest ettertraktede, og her finnes også hyggelige restauranter og spennende butikker.

Kleopatrastranden

Kleopatrastranden, som ligger vest for borgen, er en fin sandstrand og et av byens store trekkplastre. Du kan leie solsenger og parasoller, og her er mange restauranter og kafeer.

Øststranden

Øststranden ligger øst for borgen og er 5 km lang, så her er det masse plass. Også her kan du leie solsenger og parasoller og få deg litt å spise i løpet av dagen.

Alanya er et sant shoppingparadis. Langs den store hovedgaten, Atatürk Boulevard, finner du et bredt utvalg av internasjonale butikker, og her selges klær og tekstiler, lærvarer, smykker, sko og mye, mye mer. På 25 Meter-gaten, som ligger 25 meter fra Atatürk Boulevard, finner du de lokale merkene som normalt er litt billigere. Du kan også besøke Alanyum som er byens største shoppingsenter.

Vil du prøve ut dine shoppingevner på det lokale markedet, har du flere gode muligheter å velge mellom. Kontakt en av dine guider for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at markedsdag og -sted kan bli endret.

Marked ved Toptanci Hall

Stort utvalg av frukt og grønt. En nærliggende gate gir rom til et stort tekstilmarked. Markedsdag hver tirsdag.

Marked ved dolmusstasjonen, Atatürk Boulevard

Her selges mest frukt og grønt, men det er også et godt utvalg av tekstiler. Markedsdag hver fredag.

Marked i Oba

Et av Alanyas største markeder med alt fra frukt og grønt til suvenirer og tekstiler. Markedsdag hver mandag.

Det finnes et hav av gode restauranter i Alanya, særlig i området omkring havnen. Besøk for eksempel Tyrkias eneste mikrobryggeri, Red Tower, hvor du kan nyte en middag med direkte utsikt til vannet. I havneområdet finner du også masser av barer og diskoteker hvor det er liv og røre ut i de sene nattetimer.

Det er alltid mulig å få en taxi i Alanya. I de større gatene finnes det taxi-knapper som du kan trykke på for å tilkalle en taxi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute, eksempelvis fra ditt hotell til sentrum. Husk å avtale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg omkring på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten. Du betaler normalt 2-5 lira for en tur hvis du kjører rundt i sentrum. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Minibanker


Finnes i Alanya sentrum og ved nesten alle hoteller. Vekslingskontorer og banker* finner du på Alanyas store hovedgate, Atatürk Boulevard.

Lege og apotek 

Om du behøver besøke lege kontakter du en av Nazars guider. Apotek finnes på flere steder.

Postkontoret


i Tyrkia heter PTT. Her kan du blant annet veksle* til tyrkisk lira og kjøpe frimerker og telefonkort.

* De fleste vekslingskontor, postkontor og banker tar imot euro og dollar, men ikke norske kroner.