Aktuell informasjon

Senest oppdatert: 1/10-2020 kl. 12.20

Vi har valgt å avbryte alle pakkereiser med charterfly for 2020

Vi ga våre gjester som hadde bestilt en reise for 2020 muligheten til å velge om de ønsket å gjennomføre sin reise eller å avbestille uten straffeavgifter. Nesten 80 % av våre gjester svarte at de føler seg utrygge med å reise i år og informerte tilbake at de ønsker å bli hjemme. Vi respekterer dette valget, og vil ikke tvinge våre gjester til en reise eller straffe dem med avgifter, vi har derfor valgt å avbestille de aktuelle reisene uten kostnad, og vi har tilbakebetalt alle penger.

Med våre gjesters input og våre egne funderinger rundt årets svært uvanlige bekymringer, har vi valgt å avbryte alle charterreiser til Tyrkia, Hellas og Bulgaria i 2020. Vi tror at dette er det eneste rette å gjøre med tanke på dagens omstendigheter.

Ønsker du likevel å reise?

Vi tilbyr reiser til Mallorca med rutefly i høst, for den som vil reise på egen hånd.

Nå ser vi frem imot 2021

Vårt sommerprogram 2021 består igjen av Tyrkia med blant annet Pegasos-hotellene, Hellas med vakre Lindos Imperial og Sun Palace og Bulgaria med fantastiske Aqua Paradise. Salget til 2021 går vanvittig bra, vi snakker om 400 % flere solgte reiser enn samme tid i fjor for 2020.

Informasjon om reiseråd i sommer

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for. Reiserådet gjelder til 15. januar-2021. Fra og med 15. juli er det unntak for reiser til land i EØS/Schengen-området som tilfredsstiller visse smittekrav.

Vi følger UDs reiseråd, og har du booket en pakkereise til Mallorca med oss, kommer vi kontakte deg om reiserådene endres slik at din reise påvirkes. Mer informasjon om UDs reiseråd finner du her.

 

Vanlige spørsmål 

Hvordan går det med tilbakebetalinger av innstilte/avbestilte reiser?

Vi har nå refundert alle gjester hvis reise er innstilt. Vi har også utstedt gavekort til alle gjester som tidlig valgte å avlyse sin reise. For oss er det ekstremt viktig at våre gjester føler seg trygge på å booke uansett hva som skjer, og det føles galt at noen skal straffes med avbestillingsgebyr i et år som dette. Takk til alle som har gitt positive tilbakemeldinger i disse tøffe tider, det betyr mye for oss!

Er det sikkert å reise?

Vi som reisearrangør har ikke ekspertise i helsespørsmål. Derfor stoler vi alltid på norske myndigheter som UD og Folkehelseinstituttet. Vi oppfordrer våre reisende til å følge deres anbefalinger og råd.

Kan jeg være trygg i å bestille en reise?

Ja, det kan du. Hvis myndighetene skulle fraråde en viss destinasjon så reiser vi naturligvis ikke. Da kommer du til å kunne avbestille eller ombooke reisen din.

Kan Nazar overleve et år uten noen operasjon?

Det korte svaret er ja. Vi inngår i verdens største reisekonsern TUI og vi har siden starten i 2004 hatt en veldig sunn økonomi og klart mange ulike kriser som har påvirket reisebransjen. Under denne kris har vi for eksempel ikke hatt problemer med å tilbakebetale våre gjester og jeg tror at vi er de om har håndtert dette raskest av våre konkurrenter, nettopp for at vi har en sunn økonomi.

 

For ytterligere informasjon vennligst se informasjon fra Utenriksdepartementet og Folkehelseinstituttet.

Les mer her: UDs reiseinformasjon, Folkehelseinstituttet og Nazars avbestillingsregler.

Om du skal ut og reise i sommer kan det fremdeles være usikkerhet rundt hvilke sikkerhetstiltak og nye rutiner som gjelder for flyturen og på ditt reisemål pga. Covid-19. Vi på Nazar vil at du skal kjenne deg trygg både før og under din reise og oppfordrer deg til å lese informasjonen på denne siden.

Denne siden oppdateres fortløpende og vi anbefaler derfor at du regelmessig går inn og leser denne siden. Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at ulike land kan endre sine anbefalinger uten at vi Nazar får informasjon om det – derfor er det veldig viktig at du som gjest selv holder deg oppdatert via de myndighetslinker vi oppgir på denne siden.

Her finner du oppdatert informasjon om tiltak og rutiner på de destinasjoner vi har reiser til, på grunn av Covid-19.

Mallorca (Spania)

På denne siden har vi samlet informasjon om tiltak og rutiner for deg som skal reise til Mallorca i sommer.

Viktig informasjon om obligatorisk FCS-skjema:

For deg som skal reise til Spania, er det obligatorisk å fylle ut et FCS-skjema 48 timer før avreise. Du vil da motta en QR-kode som skal vises frem ved ankomst til landet. Dette gjelder alle nasjonaliteter og aldersgrupper. Du finner skjemaet her >>

Reisende som fyller i skjemaet er selv ansvarlig for at informasjonen som er gitt er korrekt. Er den reisende en mindreårig eller en funksjonshemmet person, kan skjemaet fylles ut av en verge eller pleier, som deretter er ansvarlig for at den gitte informasjonen fylles ut riktig. Skjemaet må fylles ut for hver reisende. Nazar kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle unøyaktigheter ved utfylling og behandling av skjemaet.

Hovedfakta om Spania

Her finner du en oversikt over de viktigste Covid-19-tiltakene i Spania i dag.

- Sosial avstand:

1,5 m.

- Munnbeskyttelse for voksne:

Munnbeskyttelse er obligatorisk i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen, i offentlige miljøer og utendørs. Unntak kun på strender, ved bassengområdene og når man utøver bl.a. sportsaktiviteter.

- Munnbeskyttelse for barn:

Barn under 6 år behøver ikke munnbeskyttelse, i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen

- Utgangsforbud:

Utgangsforbud gjelder i de fleste områder mellom 22 og 06. Utgangsforbudet gjelder fra 1. november 2020 og 15 dager frem.

- FCS-skjema før avreise (obligatorisk):

For alle som skal reise til Spania er det obligatorisk å fylle ut et FCS-skjema 48 timer innen avreise. Dette gjelder alle nasjonaliteter og aldersgrupper. Du finner skjemaet her >>

- Karantene- og PCR-test (Covid-19):

Det finnes ingen obligatoriske karantenetiltak ved ankomst, i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen. Det er heller ingen forpliktelser for en PCR-test (Covid-19).

- Turistbegrensninger i Spania

Spanske myndigheter har tatt frem regler og protokoller for hotell, restauranter, busser, strender og aktiviteter som regulerer hvordan turismen kan fungere trygt. Blant annet så er det strenge regler på hotellene når det gjelder matservering, rengjøring av rom og fellesområder, hvor nær forskjellige selskaper kan være på hotellområdet og ved innsjekking.

- Bra å vite:

  • Grupper på mer enn 6 personer blir sett på som en forsamling og er ikke tillatt. Barer, nattklubber og lignende holdes stengt, og det er begrensninger på restauranters stengetid, kapasitet og regler for sosial avstand.
  • Det er ikke tillatt å servere alkohol på båtturer, det samme gjelder såkalte festbåtturer og andre arrangement med dagfester og svømmebassenger.
  • Røyking er heller ikke tillatt på offentlige gater eller andre utendørsplasser der et minimum på 2 m avstand ikke kan overholdes. Dette inkluderer vannpiper og lignende.

Nazar kan ikke holdes ansvarlig dersom myndighetene endrer regler uten å informere Nazar om dette. Nazar sin hjemmeside oppdateres kontinuerlig, så fort Nazar mottar oppdateringer som kan bekreftes.

Hold deg oppdater:

Den seneste informasjonen fra den norske ambassaden angående reiser til Spania finner du her >>


Kontakt oss
Telefon
955 115 51 Åpningstider

Mandag - fredag:
09.00 - 17.00
Lørdag:
Stengt
Søndag:
Stengt


Chatt
Har du et kort spørsmål kan vi gi deg et raskt svar via vår chatt.

Mail oss
Du kan også kontakt oss via e-post.

info@nazar.no