Reis trygt - informasjon i forbindelse med Covid-19

Vi på Nazar har vært i bransjen i over 16 år. Vi vet hva våre gjester behøver, forventer seg og fortjener. Vi tar ansvar for våre gjester - fra booking av reisen til hjemkomst. Vårt mål er at nettopp du skal få en så fantastisk ferieopplevelse som mulig, så la oss hjelpe deg å velge en reise som oppfyller dine ønsker og passer nettopp deg!

Fordelene med charter

  • Spar mye tid gjennom å la oss sette sammen din reise mot å gjøre all research selv.

  • Ved eventuelle flyforsinkelser eller endringer holder vi deg oppdatert og informerer hotell og transfer, så du slipper å tenke på dette.

  • Charter er prisgunstig! Vi fjerner myten om at det er billigere å booke på egen hånd! Vi har gode relasjoner til våre samarbeidspartners og kan pakke de beste reisene til deg, til gunstige priser.

  Reis trygt

  • Vi kjenner våre hotell godt og har bygget et sterkt forhold til dem gjennom årene.

  • Vår egen, skandinavisk personal er på plass på våre reisemål og hotell.

  • Du er beskyttet av pakkereiseloven og får pengene tilbake om reisen blir avlyst, også ved hendelser som pandemi, konkurser etc.

  • Vi er en del av verdens største reisekonsern, TUI.

  • Vi følger alltid myndighetenes anbefalinger.

  Reis komfortabelt 

   • Ved booking får du personlig service, hjelp og tips fra personal som har besøkt eller bor på våre reisemål.

   • Velg et av våre håndplukkede hotell og slipp å lete i den enorme hotelljungelen.

   • Vi tilbyr helhetsløsning der alt er inkludert, fra start til slutt.

   • Du har tilgang til personlig service under hele reisen, 24/7.

   • Vi tilbyr service på ditt eget språk - før, under og etter reisen.

   Hold deg oppdatert

   Vi på Nazar vil at du skal kjenne deg trygg både før og under din reise og oppfordrer deg til å lese informasjonen på denne siden. Denne siden oppdateres fortløpende og vi anbefaler derfor at du regelmessig går inn og leser denne siden.

   Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at ulike land og flyselskaper kan endre sine anbefalinger og restriksjoner uten at vi Nazar får informasjon om det – derfor er det veldig viktig at du som gjest selv holder deg oppdatert via de myndighetslinker vi oppgir på denne siden.

   Se også mer informasjon hos  UDI og Folkehelseinstituttet

   Tyrkia

   Vi har vårt første fly til Tyrkia i juni 2021, så denne siden kommer først oppdateres når vi nærmer oss vår første avreise, og deretter oppdateres kontinuerlig. Dette er fordi dagens restriksjoner og anbefalinger i Tyrkia sannsynligvis ikke vil se like ut til våren, når våre reiser blir aktuelle. 

   Vil du lese mer om de restriksjoner og tiltak som finnes i Tyrkia nå, angående covid-19, så finner du informasjon fra den norske ambassaden her. 

   Hellas (Rhodos)

   Vi har vårt første fly til Rhodos i juni 2021, så denne siden kommer først oppdateres når vi nærmer oss vår første avreise, og deretter oppdateres kontinuerlig. Dette er fordi dagens restriksjoner og anbefalinger på Rhodos/Hellas sannsynligvis ikke vil se like ute til våren når våre reiser blir aktuelle.  

   Vil du lese mer om de restriksjoner og tiltak som finnes på i Hellas nå, angående covid-19, så finner du informasjon fra den norske ambassaden her

   Bulgaria

   Vi har vårt første fly til Bulgaria i juni 2021, så denne siden kommer først oppdateres når vi nærmer oss vår første avreise, og deretter oppdateres kontinuerlig. Dette er fordi dagens restriksjoner og anbefalinger i Bulgaria sannsynligvis ikke vil se like ute til våren når våre reiser blir aktuelle. 

   Vil du lese mer om de restriksjoner og tiltak som finnes i Bulgaria nå, angående covid-19, så finner du informasjon fra den norske ambassaden her

   Mallorca (Spania)

   Viktig informasjon om obligatorisk PCR-test:

   Det er krav om negativ PCR- eller TMA-test for alle ved innreise til alle spanske flyplasser fra Norge. Testen må være tatt innen 72 timer før innreise. De 72 timene gjelder fra testtidspunktet. Attesten skal være original og skal være på engelsk, spansk, tysk eller fransk. Et testsvar på norsk er ikke nok for innreise i Spania. Testsvaret kan være i papirformat eller elektronisk og skal som minimum inneholde informasjon om testdato, teststed, identifikasjon av den reisende samt prøvesvar og prøvemetode. Kun PCR-test og TMA-test godtas. 

    

   Viktig informasjon om obligatorisk FCS-skjema:

   For deg som skal reise til Spania, er det obligatorisk å fylle ut et FCS-skjema 48 timer før avreise. Du vil da motta en QR-kode som skal vises frem ved ankomst til landet. Dette gjelder alle nasjonaliteter og aldersgrupper. Du finner skjemaet her >>

   Reisende som fyller i skjemaet er selv ansvarlig for at informasjonen som er gitt er korrekt. Er den reisende en mindreårig eller en funksjonshemmet person, kan skjemaet fylles ut av en verge eller pleier, som deretter er ansvarlig for at den gitte informasjonen fylles ut riktig. Skjemaet må fylles ut for hver reisende. Nazar kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle unøyaktigheter ved utfylling og behandling av skjemaet.

   Oversikt over dagens viktigste Covid-19 tiltak i Spania

   - Sosial avstand:

   1,5 m.

   - Munnbeskyttelse for voksne:

   I dags dato, og i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen, er munnbeskyttelse obligatorisk i offentlige rom innendørs og utendørs, inkludert strender og bassengområdene, i offentlig transport og transportmidler der det er andre passasjerer enn fra egen bolig.

   - Munnbeskyttelse for barn:

   Barn under 6 år behøver ikke munnbeskyttelse, i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen

   - Utgangsforbud:

   Utgangsforbud gjelder i hele landet mellom 23.00-06.00, bortsett fra på Kanariøyene.

   - Karanteneregler:

   Det finnes ingen obligatoriske karantenetiltak ved ankomst, i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen.

   - Turistbegrensninger i Spania

   Spanske myndigheter har tatt frem regler og protokoller for hotell, restauranter, busser, strender og aktiviteter som regulerer hvordan turismen kan fungere trygt. Blant annet så er det strenge regler på hotellene når det gjelder matservering, rengjøring av rom og fellesområder, hvor nær forskjellige selskaper kan være på hotellområdet og ved innsjekking.

   - Bra å vite:

   • Grupper på mer enn 6 personer blir sett på som en forsamling og er ikke tillatt. Restauranter, barer og lignende holdes åpent på visse tider for utendørs service, og det er restriksjoner for stengetid, kapasitet og regler for sosial avstand.
   • Det er ikke tillatt å servere alkohol på båtturer, det samme gjelder såkalte festbåtturer og andre arrangement med dagfester og svømmebassenger.
   • Røyking er heller ikke tillatt på offentlige gater eller andre utendørsplasser der et minimum på 2 m avstand ikke kan overholdes. Dette inkluderer vannpiper og lignende.

   Nazar kan ikke holdes ansvarlig dersom myndighetene endrer regler uten å informere Nazar om dette. Nazar sin hjemmeside oppdateres kontinuerlig, så fort Nazar mottar oppdateringer som kan bekreftes.

   Den seneste informasjonen fra den norske ambassaden angående reiser til Spania finner du her >


   Obligatoriske skjema 

   For innreise til visse land kreves det i dag kompletterende obligatoriske opplysninger for alle reisende. Dette gjelder alle nasjonaliteter og aldersgrupper. Visse land krever også en negativ PCR-test for innreise i landet.  

   Les hva som gjelder for ditt reisemål.


   Munnbind

   Munnbind kreves på mange flyplasser, og det er ikke sikkert at det kan kjøpes på plass. Munnbindet skal være godkjent for bruk ombord på fly og skal byttes ut etter fire timers bruk, så ta med munnbind for hele reisen. 


   Kom i god tid til flyplassen

   Man skal også holde avstand på flyplasser, noe som gjør at innsjekking, sikkerhetskontroll og ombordstigning kan ta lengre tid enn normalt. Kom derfor i god tid til flyplassen, minst 2,5 time innen avgang.


   Sjekke inn online.

   Om muligheten finnes anbefaler vi at du sjekker inn online.

   Forhåndsbestill gjerne mat for flyreisen, det finnes ikke mulighet å kjøpe mat ombord. Har du ikke booket dette kan det gjøres via vårt Holiday Center senest 48 timer før avreise.

   Forhåndsbestill tax free-varer, det finnes ingen varer til salg ombord. 

   Unnvik håndbagasje om du kan, sjekk heller inn så mye bagasje som mulig. Vil du likevel ta med håndbagasje, må det få plass under stolen framfor deg.


   Forsikring

   Se over dine forsikringer innen reisen. Les mer om våre forsikringer her


   Tilgjengelige flystoler

   De fleste flyselskap blokkerer ikke noen flystoler for å sikre sosial distanse, alle er til salg.

   Nedenfor finner du informasjon og anbefalinger for din flyreise:

   Godkjent munnbind skal etter dagens regler, bæres ombord under hele reisen, dette gjelder alle passasjerer som har fylt 6 år. Unntak gjelder for gjester med dokumentert medisinsk anledning, og dokumentasjon må kunne presenteres.


   Hold avstand

   Gå ombord på flyet i mindre grupper for å unnvike kø.


   Spørsmål ved innsjekk

   Sammen med innsjekk kommer det å stilles spørsmål om din helse, for eksempel om du nylig har vært syk, eller føler deg syk akkurat nå.


   Temperaturkontroll 

   På en del flyplasser kan temperaturkontroller på passasjerer forekomme.


   Så renes luften om bord

   Alle fly vi reiser med er utstyrt med avanserte filter, som holder sykehusstandard, og gjennom disse filter fylles kabinen med ren luft.

    

   Hold deg oppdatert

   Regler hos ulike flyselskaper skiller seg og oppdateres fortløpende. Vi ber deg derfor lese om de mest aktuelle oppdateringer samt flyselskapets regler rundt reisende direkte fra flyselskapets hjemmeside. Du finner linker til de ulike flyselskapene her:

   TUIfly Nordic

   Aegean Airlines

   Freebird Airlines

   Norwegian

   SAS

   Jettime

   BH Airlines

   På hotellet 

   Alle våre hotell har som høyeste prioritet å gjøre sitt ytterste for at du som gjest skal ha en så behagelig og hyggelig ferie som mulig.  

   Hotellene følger alltid lokale myndigheters direktiver og har for eksempel innført utvidede rengjørings- og hygienerutiner. Hotellkonsepter må kanskje endres avhengig av de lokale direktivene og restriksjonene som gjelder. Det kan for eksempel være reduserte aktiviteter, stengte fasiliteter eller forandringer i konseptet når det gjelder servering av mat og drikke.

   Om større endringer skjer i hotellets tilbud, kommer de berørte gjestene å oppdateres snarest mulig etter at vi har fått endringene bekreftet fra hotellene. Vær oppmerksom på at endringer som skjer utenfor Nazars kontroll kan innføres med velig kort varsel før vi har fått fullstendig informasjon. 

   Transfer

   Vi møter opp på flyplassen som vanlig og sørger for at alle kommer trygt med den bookede transfer. Også her følger vi de lokale myndigheters krav, som kan variere avhengig av land og destinasjon. Har du booket en pakkereise med rutefly møtes du ikke av Nazars personale på flyplassen, men av engelsktalende guider fra vår lokale samarbeidspartner MTS.

   Visste du at du kan booke privat transfer for bare deg og ditt selskap hos oss på Nazar? Har du ikke booket transfer? Logg inn på Min reise og se hvilke alternativer som finnes avhengig av din reise og destinasjon.

   Aktiviteter og utflukter på reisemålet

   Å oppdage og oppleve reisemålet man besøker er for mange en selvfølge og feriens høydepunkt. Dette kommer man fortsatt kunne gjøre, men med ulike begrensninger avhengig av plass og severdighet. For eksempel kan båtturer ha et begrenset antall passasjerer eller det kan være begrenset tilgang til visse områder. Å holde avstand gjelder overalt.

   Kontakt vårt Holiday Center for å få mer informasjon om ditt reisemål, hvilke utflukter som finnes tilgjengelige og hvordan man booker på reisemålet.

   Hvordan går det med tilbakebetalinger av innstilte/avbestilte reiser?

   Vi har nå refundert alle gjester hvis reise er innstilt. Vi har også utstedt gavekort til alle gjester som tidlig valgte å avlyse sin reise. For oss er det ekstremt viktig at våre gjester føler seg trygge på å booke uansett hva som skjer, og det føles galt at noen skal straffes med avbestillingsgebyr i et år som dette. Takk til alle som har gitt positive tilbakemeldinger i disse tøffe tider, det betyr mye for oss!

   Er det sikkert å reise?

   Vi som reisearrangør har ikke ekspertise i helsespørsmål. Derfor stoler vi alltid på norske myndigheter som UD og Folkehelseinstituttet. Vi oppfordrer våre reisende til å følge deres anbefalinger og råd.

   Kan jeg være trygg i å bestille en reise?

   Ja, det kan du. Hvis myndighetene skulle fraråde en viss destinasjon så reiser vi naturligvis ikke. Da kommer du til å kunne avbestille eller ombooke reisen din. 

   Kan Nazar overleve et år uten noen operasjon?

   Det korte svaret er ja. Vi inngår i verdens største reisekonsern TUI og vi har siden starten i 2004 hatt en veldig sunn økonomi og klart mange ulike kriser som har påvirket reisebransjen. Under denne kris har vi for eksempel ikke hatt problemer med å tilbakebetale våre gjester og jeg tror at vi er de om har håndtert dette raskest av våre konkurrenter, nettopp for at vi har en sunn økonomi.


   Hva skal jeg tenke på innen jeg skal reise?

   Noe som er bra å tenke innen du skal ut og reise, er å være i god tid på flyplassen og at det skal bæres munnbind på flyplassen (vi anbefaler munnbind som er godkjent for flyreise). Det går ikke å kjøpe mat ombord på flyet, så forhåndsbestill gjerne mat for reisen – det samme gjelder taxfree-varene. Glem ikke å se over dine forsikringer – les mer om våre forsikringer med Allianz her

   Hva skjer om jeg blir syk på reisen?  

   Første omgang kontakter du personalet på hotellet, da de i sin tur er forpliktet å kontakte lokale myndigheter for å få utført en covid-test av en lege. De lokale retningslinjene på ditt reisemål er de som gjelder for deg og ditt reisefølge. Ta deretter kontakt med Nazar på reisemålet, så hjelper og assisterer deg. Ta også kontakt med ditt forsikringsselskap og husk å se over at du er ordentlig beskyttet før starter din reise. Nazar står ikke for sykehuskostnader eller ekstra fly- og hotellkostnader. Reiser du til Gran Canaria finnes en ekstra beskyttelse å få fra de kanariske myndighetene, les mer om hva som gjelder her.

   Hva skjer om et land eller mitt hotell plutselig stenger, og jeg er på min charterreise?

   Du som gjest er det viktigste for oss på Nazar, samt din sikkerhet. Skulle noe uventet skje i løpet av ferien, vil vi som alltid ta oss av deg og for eksempel hjelpe med eventuelle hotellendringer. Skulle situasjonen kreve en tidligere hjemreise, på grunn av myndighetenes avgjørelse, vil vi også være der for å hjelpe deg som gjest.


   Finnes det nye rutiner og retningslinjer på Nazars hotell?

   Alle våre hotell følger de lokale myndighetenes krav og retningslinjer, og de kan variere avhengig av land og destinasjon. De har alle som høyeste prioritet å sikre at våre gjester får et herlig og trygt opphold. Munnbind er et av tiltakene for å forhindre spredning av smitte, og det skal bæres av alle over 6 år på offentlige plasser på hotellet.

   Påvirker covid-19 All Inclusive-utvalget?

   Serveringen på hotellene kan variere avhengig av lokale restriksjoner. For tiden ser vi at det fortsatt blir servert som buffé, men i henhold til lokale gjeldende restriksjoner kan dette for eksempel bety at du kan ta maten med hjelp av personalet.


   Hvordan ser rutinene ut rundt Captain Nemo’s barneklubb?  

   Aktivitetene og konseptene i våre barneklubber kommer å anpasses etter de lokale restriksjonene, og det kan for eksempel innebære at aktiviteter som vanligvis foregår innendørs fjernes eller endres. Hvis det skjer større og mer omfattende endringer, vil vi oppdatere vår hjemmeside og berørte gjester. 


   Kommer de ulike fasilitetene på hotellene å påvirkes?  

   Dette kan variere avhengig av land og destinasjon og deres lokale retningslinjer. Ettersom sosial distansering generelt gjelder, vil det også påvirke fasilitetene på hotellene til en viss grad.    


   Krever Spania en negativ covid-test? 

   Ved innreise i Spania og på Kanariøyene krever spanske myndigheter at du viser en negativ covid-test. Testen må tas tidligst 72 timer før avreise og det gjelder alle reisende med unntak av barn under 6 år. Les mer om hvordan du kan fortsette her


   Hvorfor finnes det ikke mer informasjon om restriksjoner i Tyrkia i dag på deres hjemmeside?

   Ettersom våre reiser til Tyrkia først vil finne sted senere på våren 2021, vil mer detaljert informasjon bli oppdatert på vår hjemmeside når vi nærmer oss. Dette er rett og slett fordi dagens restriksjoner og tiltak mest sannsynlig ikke vil være de samme til våren. Det samme gjelder også våre destinasjoner Hellas og Bulgaria.

   Om større forandringer rundt restriksjoner til det reisemålet jeg skal reise til inntreffer, har jeg rett til å avbestille min reise og få pengene tilbake?

   Om myndighetene vil kunngjøre en fraråding fra din type av reise i nettopp den perioden din reise skal skje, er svaret ja. Ellers gjelder de normale avbestillingsreglene. Tenk på at om du har en booking der Trygghet PLUS er inkludert, har du gode muligheter for frie av- og ombookinger. Les mer her.


   Hva kreves av meg som reisende når jeg skal reise hjem fra min ferie?  

   Som reisende er du selv ansvarlig for å kontrollere mulige innreiseregler til ditt hjemland og følge dem.

   For ytterligere informasjon  FolkehelseinstituttetNazars avbestillingsregler.

   Om resmålet du ska besöka kräver ett negativt PCR-test för covid-19, står Nazar för den största kostnaden av testet. Du betalar själv 499:- per test. Värdet för ett PCR-test är för närvarande ca 1 500 - 2 000:- per person. 

   Erbjudandet för billigare PCR test gäller för alla Nazars gäster som bokar en paketresa med charterflyg eller endast flygbiljett med Nazars charterflyg, med avresa under 2021. Kostnaden för testet ingår inte i priset för din resa utan betalas vid testbokning direkt till vår samarbetspartner som utför testet. Mer information kommer att skickas till alla berörda gäster med gällande bokning närmare inpå avresa (ca. 2-3 veckor innan avresa).


   Covid-tester via Nazar 

   Vår samarbetspartner garanterar dig en provtagning och ett intyg som uppfyller de lokala myndigheternas riktlinjer.

    

   VIKTIGT:

   Glöm ej att ta med dig ditt pass och Nazars biljett vid testtillfället. Detta är ett krav för att kunna göra testet och få ett godkänt intyg.  


   Testcenter

   Nazar kommer erbjuda tester på eller i närheten av de orter där vi har avresor med charterflyg i sommar. 


   Så här går det till:

   • 2-3 veckor innan din avresa får du ett mail från Nazar med en länk för att boka ditt test. Om du bokar nära inpå avresa får du en länk via e-mail eller sms, i samband med din bokning.
   • Du kommer att erbjudas tid för testning inom 72-48 timmar före din resa.
   • Du betalar 499:- direkt till vår samarbetspartner när du bokar din test – Nazar står för resten av kostnaden.
   • Detta förutsätter dock att du är över 5 år och har bokat en Nazar paketresa med charterflyg eller endast flygbiljett på Nazars charterflyg med avresa under 2021.
   • Testresultatet får du digitalt och du laddar själv ner ett reseintyg. Tänk på att du först får provsvaret och att det dröjer ytterligare några timmar innan intyget utfärdats.
   • Reseintyget ska visas både vid incheckning på flygplatsen samt vid ankomst till destinationen. Resultatet för barn (över 5 år) och personer utan svenskt personnummer fås via separat inloggning och reseintyget för dessa laddas även ner separat. Om du vill undvika att ha nedladdningar på olika konton i mobiltelefonen, så kan det vara enklare att skriva ut reseintyg och ta med på resan.
   • Om provsvaret är negativt – trevlig resa! Glöm bara inte att ta med intyget.
   • Skulle ditt provsvar vara positivt kontaktar du Nazar via telefon. Har du köpt Nazars avbeställningsskydd med trygghetspaket, kan du välja att av- eller omboka din resa.
   • Om vår kundservice inte är öppen när du har fått ditt testresultat och om ditt test är positivt, ber vi dig snarast kontakta oss via email: info@nazar.se

   Vi följer noga utvecklingen och uppdaterar löpande denna sida med aktuell information. Krävs covid-pcr-test vid din inresa till din destination så kommer vi att informera dig om det.

   Bulgarien

   Då vi har vårt första flyg till Bulgarien i juni månad 2021 kommer denna sida uppdateras när vi närmar oss första avresa, och därefter uppdateras löpande. Detta på grund av att eventuella restriktioner och rekommendationer som kan införas i Bulgarien med största sannolikhet inte kommer se likadana ut i sommar när våra resor blir aktuella. 

   Vill du läsa mer om Bulgariens restriktioner och åtgärder i dagsläget gällande covid-19 hittar du informationen från svenska ambassaden här

   Grekland (Rhodos)

   Översikt över de nuvarande viktigaste Covid-19-åtgärderna i Grekland - PCR test (covid-19) för inresa till Grekland:

   Från och med den 11 november ska alla svenska inresande till Grekland från 5 år och uppåt uppvisa ett negativt PCR-test, som är max 72 timmar gammalt.

   Om du blivit vaccinerad kan den som har vaccinerat dig utföra ett vaccinationsintyg. Dessa visar på att vaccinationen genomförts men vänligen observera att detta inte kan användas vid resor. Grekiska myndigheter har informerat om att ett vaccinationsintyg som, i dagsläget, utfärdats i Sverige inte kan användas vid resor till Grekland, då dessa inte uppfyller internationella krav.

   Grekiska myndigheter har ännu inte bekräftat vad som gäller för hela sommaren 2021. Om det i sommar kommer att krävas PCR-tester vid inresa till Grekland, så kan du läsa mer om Nazars subventionerade corona-tester här.

   Grekiska myndigheter kan komma att slumpmässigt testa alla resenärer, oavsett ålder, vid inresa till landet. Om testresultatet visar sig vara positivt placeras du och ditt resesällskap i karantän i upp till 14 dagar på adressen som uppgetts vid ankomst till landet eller på ett boende som utsetts av den grekiska regeringen och på bekostnad av den grekiska staten.


   Obligatorisk att fylla i PLF formulär (Personal Locator Form):

   För dig som ska resa till Grekland är det obligatoriskt att fylla i ett PLF-formulär innan resan. Varje person på bokningen måste fylla i ett formulär. Tillhör man samma familj/hushåll fyller man i ett formulär och registrerar sedan övriga medlemmar i samma formulär. I formuläret förväntas du bl a fylla i avreseort och adress för din vistelse i Grekland.

   Formuläret (PLF) fylls i senast 24 timmar innan avresa till Grekland.

   Efter du fyllt i formuläret får du ett bekräftelsemejl. Vid midnatt på avresedagen får man en QR kod via mejl som ska uppvisas vid ankomst men kan också bli kontrollerad innan ombordstigning på avreseflygplatsen. Nazar hålls ej ansvariga för eventuella felaktigheter vid ifyllande och behandling av formuläret.

   Formuläret hittar du här

   Grekiska myndigheter har en supportlinje för frågor angående PLF och inresa till Grekland: +30 215 560 5151

    

   - Avstånd för social distans:

   1,5 m.

   - Munskydd för vuxna:

   Det är obligatoriskt att bära munskydd på allmänna platser, inomhus och utomhus. De som inte använder munskydd riskerar böter på 300 Euro.

   - Munskydd för barn:

   Det är obligatoriskt att bära munskydd på allmänna platser, inomhus och utomhus med undantag för barn under 3 år.

   - Utegångsförbud:

   Finns inget rådande utegångsförbud.

   - Karantän regler

   Det finns inga obligatoriska karantänåtgärder vid ankomst enligt den senaste information som finns om du inte behöver ta ett PCR-test vid ankomst som i sin tur skulle visa sig vara positivt.

   - Turism restriktioner i Grekland:

   Restauranger, barer, caféer, bio, museer, teatrar och gym håller stängt. Enbart avhämtning av och utkörning av mat tillåts tills vidare.

   -Vad krävs av mig som resenär när jag ska åka hem från min semester?

   Som resenär är du själv ansvarig att kontrollera möjliga inreseregler till ditt hemland och följa dessa.

   Håll dig uppdaterad:

   Den senaste informationen från svenska ambassaden angående resor till Grekland hittar du här

   Mallorca (Spanien)

   Viktig information om obligatorisk FCS-formulär:

   För dig som ska resa till Spanien är det obligatoriskt att fylla i ett FCS-formulär innan din resa, ni får då en QR kod som ska uppvisas vid ankomst till landet. Detta gäller alla nationaliteter och åldersgrupper. Du hittar formuläret här. Formuläret ska fyllas i tidigast 48 timmar innan inresa till Spanien.


   Resenärer som fyller i formuläret ansvarar själv, för att uppgifterna som lämnas är korrekta. I händelse av att resenären är minderårig eller funktionshindrad kan formuläret fyllas i av en vårdnadshavare eller vårdare som då ansvarar för att den angivna informationen är korrekt ifylld. Formuläret måste fyllas i för varje resenär. Nazar hålls ej ansvariga för eventuella felaktigheter vid ifyllande och behandling av formuläret.

   Viktig information om obligatorisk PCR-test:

   Det krävs ett negativt PCR- eller TMA-test för alla inresande till alla spanska flygplatser från Sverige. Testet ska vara genomfört max 72 timmar innan inresandet. De 72 timmarna gäller från tidpunkten av själva testet. Dokumentet ska vara i original och kan vara på engelska, spanska, tyska eller franska. Det innebär att ett testsvar på svenska alltså inte är tillräckligt för inresa i Spanien. Testsvaret kan vara i pappersformat eller elektroniskt och ska som minimum innehålla information om datum och plats för test, identifikation av den resande samt provsvar och provmetod. Endast PCR-test och TMA-test godtas.


   Huvudfakta om Spanien:

   Här hittar du en översikt över de nuvarande viktigaste Covid-19-åtgärderna i Spanien.

   - Avstånd för social distans:

   1,5 m.

   - Munskydd för vuxna:

   Enligt de nyaste upplysningarna är munskydd i dags dato obligatoriskt i offentliga miljöer inomhus och utomhus, inklusive stränder och poolområden, samt i offentlig transport och i transportmedel där det finns andra passagerare än från ens egen bostad.

   - Munskydd för barn:

   Barn under 6 år behöver ej bära munskydd enligt den sista information som finns.

   - Utegångsförbud:

   Utegångsförbud gäller i hela landet mellan kl. 23:00-06:00 förutom på Kanarieöarna.

   - FCS-formulär innan avresa (obligatoriskt):

   För varje resenär som skall resa till Spanien är det obligatoriskt att fylla i ett FCS-formulär innan resa. Detta gäller alla nationaliteter och åldersgrupper. Du hittar formuläret här.

   - Karantänsregler:

   Det finns inga obligatoriska karantänåtgärder vid ankomst enligt den senaste information som finns.

   - Turism restriktioner i Spanien

   Spanska myndigheter har tagit fram regler och protokoll för hotell, restauranger, bussar, stränder och aktiviteter som reglerar hur turismen ska fungera på ett säkert sätt. Bland annat så är det strikta regler på hotellen gällande matservering, städning av rum och allmänna ytor, hur tätt olika sällskap kan befinna sig på hotellområdet och vid incheckning.

   - Bra att veta:

   • Grupper på mer än sex personer anses som en sammankomst och är inte tillåtet. Restauranger, barer och liknande är öppna vissa tider, endast för utomhusservice, och det finns restriktioner för när de ska stänga, kapacitet samt regler för social distans.
   • Servering av alkohol på båtturer är inte tillåtet, och detta gäller även på så kallade fest-båtturer och andra serveringsställen med dagsfester och pooler.
   • Rökning är inte tillåtet på offentliga gator och andra utomhusställen där minst 2 meters avstånd inte kan hållas. Det inkluderar även vattenpipor och liknande.

   Nazar kan inte hållas ansvariga om myndigheterna ändrar reglerna utan att informera oss. Vi uppdaterar vår hemsida löpande, när vi tar emot uppdateringar som kan bekräftas.

   Vill du läsa mer om Spaniens restriktioner och åtgärder i dagsläget gällande covid-19 hittar du informationen från svenska ambassaden här.


   Kontakt oss
   Telefon
   955 115 51 Åpningstider

   Mandag - fredag:
   09.00 - 17.00
   Lørdag:
   Stengt
   Søndag:
   Stengt


   Chatt
   Har du et kort spørsmål kan vi gi deg et raskt svar via vår chatt.

   Mail oss
   Du kan også kontakt oss via e-post.

   info@nazar.no