I sommermånedene summer Side av liv og stemning

Under de romerske keisere var Side en florerende handelsby, som bl.a. tjente store penger på slavehandel og gladiatorkamper i amfiteatret. Arkitektoniske levninger fra byens storslåtte fortid dominerer ennå gatebildet og smelter sammen med moderne butikker, restauranter og barer.

I sommermånedene summer Side av liv og stemning, og særlig i kveldstimene hersker det en magisk stemning her. Gå en romantisk kveldstur langs med den lille havnen og avslutt dagen med å betrakte solnedgangen ved Apollon-templet.

  • Historisk by med flere vakre ruiner
  • Paradis for barnefamilier med fine sandstrender
  • Koselig sentrum med både shopping og natteliv

Utflukter

Les mer

Alanya/IncekumAntalya eller Belek.

Verdt å vite om Side

Trenger du litt avveksling fra sol og strand har Side mye annet å by på! Vi besøker de beste severdighetene på våre utflukter. Kontakt din guide for å høre mer eller les videre her i hotellboken.

Side marina

Perfekt for en romantisk kveldstur i solnedgangen! Spaser langs strandpromenaden til lyden av bølgene, og dropp innom en av de mange hyggelige kafeene og nyt en drink eller en kopp kaffe før middagen.

Apollon-tempelet og amfiteateret

Apollon-tempelet er en av mange spennende levninger fra Sides romerske fortid. Templet er vakrest i solnedgangen, men du kan lett få en hel ettermiddag til å passere ved å gå på oppdagelse i gamle romerske gater og butikker i Sides historiske sentrum. Husk å besøke det store amfiteateret.

Manavgat

Denne sjarmerende lokale byen, som ligger vakkert plassert ned mot den grønne Manavgat-elven, er avgjort et besøk verdt. Du kan blant annet oppleve områdets største moské, og også det største markedet. Legg også veien om den berømte Manavgat-fossen.

Shopping i Side

I de gamle husene i Side sentrum er det innrettet en masse små, spennende butikker, hvor det blir solgt alt fra suvenirer til ekte tepper. Utenfor byen er det flere outlet-sentre, hvor du kan handle klær og tekstiler til fordelaktige priser. Våre samarbeidspartnere tilbyr gratis transport frem og tilbake. Kontakt din guide for å høre nærmere.

Vil du prøve ut dine shoppingevner på det lokale markedet, har du flere gode muligheter å velge mellom. Kontakt en av dine guider for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at markedsdag og -sted kan bli endret.

Marked i Manavgat

Side-områdets største marked, hvor lommepengene raskt kan få ben å gå på blant de mange bodene som selger tekstiler, suvenirer, lærvarer og mye mer. En del av markedet er utpreget lokalt, og her selges det fortrinnsvis frukt og grønt. Markedsdag hver mandag og torsdag.

Marked i Side

Lokalt frukt og grønt-marked som blir avholdt ved den store moskeen. Her får du også et godt utvalg av tekstiler. Markedsdag hver lørdag.

Veststranden

Sides mest barnevennlige strand, hvor det er grunt og finkornet sand. De fleste av våre hoteller ligger ut mot denne stranden.

Øststranden

En mer privat strand, hvor hotellene ikke ligger like tett på vannet. Vannet blir fortere dypt. Det er vanligvis denne stranden du drar til hvis du bor på et hotell som ikke har egen strand.

[Translate to Norwegian:] Restauranger, barer och diskotek i Side

[Translate to Norwegian:] Den historiska stadskärnan fungerar varje kväll som medelpunkt för ett trevligt nattliv. De bästa restaurangerna hittar du vid marinan. Besök till exempel Orfoz Restaurant, där du kan avnjuta en romantisk middag i solnedgången med utsikt över havet. I samma område ligger åtskilliga bra barer och diskon som har öppet ända in på småtimmarna.

Sides historiske sentrum er bilfri sone, så du skal litt utenfor de gamle gatene for å finne en taxi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute, eksempelvis fra ditt hotell til sentrum. Husk å avtale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg omkring på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten. Du betaler normalt 2-5 lira for en tur eller litt mer hvis du skal kjøre langt.

Tar du en dolmus inn til Side blir du satt av ved busstasjonen litt utenfor sentrum, og så kan du spasere resten av veien eller skifte til en mindre shuttlebuss. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Minibanker finnes i Side sentrum og ved nesten alle hoteller. Vekslingskontorer (exchange office) og banker finner du i Side sentrum eller i nabobyen Manavgat.

Post og telefon

Postkontoret i Tyrkia heter PTT. Her kan du veksle utenlandsk valuta til tyrkiske lira samt kjøpe frimerker og telefonkort. For å ringe til Norge skal du taste 0047 og deretter ønsket telefonnummer.

Apoteker (eczane) finnes overalt. Har du bruk for en lege, er du velkommen til å kontakte en av oss guider eller se informasjonen som finnes i hotellboken på ditt hotell.