Oplev fantastiske Belek

Ferieområdet Belek ligger omkring en halv times kjøretur utenfor Antalya Og er den optimale destinasjon for deg som ønsker fredfylt harmoni og høy kvalitet i ferien din. Området domineres av imponerende luksushoteller som kjennetegnes av høy standard, god service og utsøkt All Inclusive.

Belek er dessuten kjent som et ekte golfparadis med intet mindre enn 14 golfbaner i verdensklasse. Området er frodig og naturskjønt med lange sandstrender som grenser opp til gamle, grønne eukalyptusskoger.

  • Mange elegante hotell og høyt servicenivå
  • Koselig sentrum med gode shoppingmuligheter
  • Golfparadis med mange fantastiske golfbaner

Utflukter

Les mer

Alanya/IncekumAntalya eller Side.

Verdt å vite om Belek

Trenger du litt avveksling fra sol og strand har Belek-området også annet å by på! Vi besøker de beste severdighetene på våre utflukter. Kontakt din guide for å høre mer eller les videre her i hotellboken.

Garden of Tolerance

En vakker park i hjertet av Belek, hvor en moské, en kirke og en synagoge ligger side om side som et symbol på toleranse og fredfylt sameksistens. Perfekt for en meditativ spasertur!

Golf

I Belek finner du intet mindre enn 14 golfbaner i verdensklasse, og vår og høst er området fylt med golfspillere. Du kan bestille undervisning hos en privat golfinstruktør eller utforske de artige og utfordrende golfbanene på egen hånd. Vi hjelper gjerne med å bestille tee times – kontakt din guide for å høre nærmere.

Perge

Ca. 30 km nordvest for Belek finner du den gamle romerske byen Perge, hvor du kan gå rundt blant flere tusen år gamle bygninger og blant annet oppleve Perges berømte Artemis-tempel og velbevarte romerske bad.

Der er begrensede shoppingmuligheter i selve Belek, og derfor anbefaler vi at du drar inn til Antalya hvis du virkelig skal shoppe hemningsløst. Fra Belek arrangerer vi utflukter til Antalyas beste shoppingsteder, inklusiv Antalyas største shoppingsenter. I Belek sentrum finner du et mindre utvalg av suvenirbutikker og tekstilforretninger.

Marked i Belek

Lokalt marked hvor det selges et bredt utvalg av frukt, grønt, tekstiler, suvenirer og mye mer. Markedsdag hver lørdag.

Marked i Kadriye

Beleks naboby, hvor det blir avholdt et mindre marked med frukt, grønt og tekstiler. Markedsdag hver tirsdag.

Stranden i Belek består av mørk sand med småstein. Hvis du vil besøke stranden utenfor hotellet, kan du for eksempel dra inn til Belek Beach Park, hvor det blir holdt strandfester med jevne mellomrom. Du kan også være så heldig å få se havskilpadder som kommer opp på stranden for å yngle.

I Belek sentrum finner du et mindre utvalg av restauranter, kafeer og barer, men de fleste kveldsaktiviteter utspiller seg på hotellenes egne områder. Vil du oppleve større restauranter, diskoteker og lignende, anbefaler vi at du drar inn til Antalya. Kontakt din guide for gode tips.

Da våre hoteller ligger utenfor Belek sentrum, kan det være vanskelig å praie en taxi. Kontakt resepsjonen, som gjerne hjelper deg med å tilkalle en taxi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute. Husk å avtale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg omkring på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten. Du betaler normalt 2-5 lira for en tur eller litt mer hvis du skal kjøre langt. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Bor du på Susesi Luxury Resort, kan du bli med på traktortur inn til Belek sentrum og Belek Beach Park. Det er en morsom, forfriskende opplevelse på de varme dagene.

Minibanker finnes i Belek sentrum og på Susesi Luxury Resort. Vekslingskontorer (exchange office) og banker finner du i Belek sentrum og i nabobyen Kadriye.

Postkontoret i Tyrkia heter PTT. Her kan du veksle utenlandsk valuta til tyrkiske lira samt kjøpe frimerker og telefonkort. For å ringe til Norge skal du taste 0047 og deretter ønsket telefonnummer.

Apoteker (eczane) finnes i Belek sentrum. Har du bruk for en lege, er du velkommen til å kontakte en av oss guider eller se informasjonen som finnes i hotellboken på ditt hotell.