Her er det noe for enhver feriegjest

Både barnefamilier, festglade ungdommer og par trives i Rhodos by. Her finnes kultur, vakre utsikter, gamle ruiner, flere strender og massevis med restauranter, kafeer og barer – noe for alle!

Du kan ta en liten båttur til noen av byene i nærheten, eller nyte av herlige grøntområder i sommerfugledalen. For den aktive er det mest sannsynlig vindsurfing eller vannsporter som lokker mest, mens barnefamiliene tar turen til den vakre marinaen.

Ikke langt fra Rhodos by ligger Ixia, en favoritt for mange på Rhodos. Langs den milelange rullesteinstranden løser solstoler, leie av vannsport og strandtavernaer av hverandre. Her finnes det også flere restauranter og underholdning. Ixia er et sted som sjelden blir for varm siden vinden kjøler deg ned på sommerens varmeste dager.

  • Koselig feriested med noe for alle
  • Kombiner shopping, bad, kultur og aktiviteter
  • Massevis av restauranter og pulserende natteliv
  • Her finner du et kart over våre hoteller

Utflukter

Les mer

Verdt å vite om Rhodos by & Ixia

I Rhodos by er det rikelig med restauranter, barer og kafeer. Flere restauranter serverer fisk og skalldyr, greske spesialiteter og også mezedes, dvs. flere småretter. Fornøyelseslivet er som mest intenst inne i Rhodos by der det kan bli hektisk i høysesongen.

Også Ixia har mange koselige restauranter og barer, og fornøyelseslivet har en avslappet atmosfære. Langs veien som går langs stranden finner du et godt utvalg av butikker, tavernaer, barer og diskoteker.

Eli Beach

Eli er en av Rhodosʼ mest populære strender og ligger midt inne i sentrum av Rhodos by. Det er veldig lett å komme seg hit. Her er det alltid mye folk og en herlig feriestemning, og du har både solsenger, parasoller, vannsport og en hel del restauranter og barer å velge mellom. Stranden består av rullestein, og det herlige, klare vannet blir fort dypt.

Ixia Beach

Ixia Beach består av flere mindre strender som henger sammen og er en blanding av sand og rullestein. Dette er et favorittsted for brettseilere, og det fins sportssentre der man kan leie brett og vannscootere. På strandpromenaden finner du supermarkeder, kiosker, kafeer og restauranter.

Rhodos by er en severdighet i seg selv, særlig gamlebyen med sin gamle bymur og en festning.

Akropolisklippen i Lindos

Du kommer deg enkelt til den lille landsbyen Lindos med buss fra Rhodos by, ca. fem mil unna. Landsbyen har bare ca. 1000 innbyggere og er så gammel som 4000 år. Lindos verdsettes høyt av mange besøkere for sin pittoreske oppbygning, med mange trange smug i den typisk antikke bykjernen. I landsbyen finner du en berømt Akropolisklippe med en vakker tempelruin, og herfra har man en enestående utsikt over landsbyen og Middelhavet.

Sommerfugldalen i Petaloudes

En av Rhodosʼ mest populære severdigheter, sommerfugldalen i Petaloudes, ligger på øyas nordvestre side. Her får du se tusenvis av fargerike sommerfugler i naturlige omgivelser. Også turen på vei til sommerfugldalen fra Rhodos by er fantastisk vakker!

Det er rikelig med både suvenirbutikker og vanlige butikker langs de gamle historiske gatene i Rhodos by. Her er det også flere kafeer og barer der du kan ta en pause om sommervarmen skulle bli for trykkende. I de fleste landsbyer finner du mindre markeder eller boder som selger ferske olivener, tørket kjøtt og fisk, nøtter, bønner, urter, kryddere og greske spesialiteter.

Busser kjører rundt store deler av øya og er den billigste måten å komme seg rundt på, samtidig som man kan nyte omgivelsene. Bussene kjører både inne i Rhodos by og til mange andre av øyas populære reisemål og severdigheter.

Hvis du vil reise et sted hvor bussene ikke kjører eller om du kanskje vil reise etter midnatt, er drosje det beste alternativet. Drosjestasjoner finner du rundt omkring i Rhodos by og også i andre byer på øya. Med leiebil får man også mye ut av ferien, og det er en utmerket måte å oppdage steder på egen hånd.

Det er også mulig å ta en båttur! Man kan for eksempel leie en liten fiskebåt og benytte anledningen til å kombinere transport med vakker utsikt.

Banker og minibanker finnes du i Rhodos by, i alle omkringliggende store destinasjoner og på de fleste hotell.

Postkontoret i Hellas heter ELTA, og her kan man kjøpe frimerker. I vanlige kiosker kan man også kjøpe frimerker, samt telefonkort. For å ringe till Norge, ring 0047 og deretter ønsker telefonnummer.

Apotek (pharmacy) finner man overalt og er symbolisert av et grønt kors. Hvis du trenger medisinsk hjelp, vennligst kontakt en av våre guider eller se informasjon i hotellboken som er tilgjengelig på ditt hotell.