Kalithea og Faliraki, Rhodos, Hellas

Seks kilometer fra Rhodos by ligger det vakre og rolige området Kalithea, med herlige strender og koselige steder. En av de største stedene i regionen er Koskinou der du kan vandre i idylliske nabolag blant fargerike hus. Kalithea betyr ”den beste utsikten” på gresk, noe du virkelig får her!

Faliraki ligger noen kilometer sør for Kalithea og er en av Rhodos sine mest populære turistområder. Her finner du en av øyas beste strender, og det finnes mange badeland, fornøyelsesparker og andre aktiviteter for hele familien.

Nærheten til Rhodos by gir regionen et veldig stort utvalg av glede, shopping og restauranter.

Se alle våre hotell i Kalithea og Faliraki nedenfor eller les mer om Rhodos stad, Afandou og Kolymbia, Ixia og Ialyssos og Kiotari

Alle våre hotell i Kalithea og Faliraki

Rimelige hotell med høy standard, familievennlige All Inclusive-hotell eller absolutt luksus? Her finnes litt av hvert for den optimale feriereisen.

Verdt å vite om Kalithea og Faliraki

[Translate to Norwegian:] text

Vannparken i Faliraki

I Faliraki ligger ikke bare en av de lengste og mest velholdte strendene i hele Hellas, men også Europas største badeland. Her finnes å gjøre for hele familien med massevis av basseng, attraksjoner og vannsklier.

Akropolisklippen i Lindos

Med buss fra Rhodos by tar du deg enkelt til byen Lindos ca. fem mil bort. Den 4000 år gamle byen med ca. 1000 innbyggere er elsket av besøkende for deres pittoreske smug, det gamle bysentrum og ikke minst den berømte Akropolisklippen, hvorfra du har en fantastisk utsikt over byen og Middelhavet.

Sommerfugldalen i Petaloudes

En av Rhodosʼ mest populære severdigheter, sommerfugldalen i Petaloudes, ligger på øyas nordvestre side. Her får du se tusenvis av fargerike sommerfugler i naturlige omgivelser. Også turen på vei til sommerfugldalen fra Rhodos by er fantastisk vakker!

Kalithea Beach

Rhodos østkyst anses å ha de beste sandstrendene. Kalitheas strand er barnevennlig med rolig og krystallklart vann. Her tilbys det dykking for den som er interessert i det. Den lokale elitens trendy badegjester velger gjerne denne stranden når de vil nyte sol og bad. Sanden er grovkornet med innslag av små, runde stener.

Faliraki Beach

Faliraki er en av Rhodos beste og mest likte strender. Den brer seg over fem kilometer og her er det fullt av liv i høysesongen. Her finnes solsenger, vannsporter, taveraer og strandbarer, og langs strandpromenaden finnes mange hotell. Du finner også Europas største vannpark, en fornøyelsespark, en bowlinghall, en historiepark og mye mer.

Eli Beach

Eli er en av Rhodos mest populære strender og ligger midt i Rhodos bys sentrum. Det er lett å seg hit og her er det alltid mye folk og en herlig feriestemning. Her kan du leie solsenger og parasoller, og prøve på vannsporter. En hel del restauranter og barer finnes også å velge mellom. Stranden består av rullestein, og det herlige, klare vannet blir fort dypt.

Det er ca. 6 km til Rhodos by fra Kalithea. Her finnes mange matbutikker, suvenirbutikker, håndverksbutikker, kafeer og barer.

I de fleste byer finner du mindre markeder eller boder som selger ferske oliver, tørket kjøtt og fisk, nøtter, krydder og greske spesialiteter.

Populære Faliraki har et stort utvalg av restauranter, kafeer og underholdning. Det finnes mange ekte greske tavernaer samt italiensk og asiatisk mat.

Med buss eller taxi kan du ta deg inn til Rhodos by.

I Rhodos by finnes det flere restauranter, barer og kafeer. Flere restauranter serverer fisk- og skalldyr, greske spsisaliteter og mezedes - flere små retter. Fornøyelseslivet er som mest intenst inne i Rhodos by der det kan bli hektisk i høysesongen.

Buss er den billigste måten å ta seg runt på og er også en bra måte å kunne se øya. Bussene kjører både inne i Rhodos by og til mange andre av øyas destinasjoner og severdigheter.

Om du vil reise dit bussene ikke kjører eller etter midnatt er taxi det beste alternativet. Drosjestasjoner finner du rundt omkring i Rhodos by og også i andre byer på øya. Med leiebil får man også mye ut av ferien, og det er en utmerket måte å oppdage steder på egen hånd.

Det er også mulig å ta en båttur! Man kan for eksempel leie en liten fiskebåt og benytte anledningen til å kombinere transport med vakker utsikt.

Minibanker

Disse finnes i Rhodos by og på de fleste hotell. Vekslingskontor och banker finnes i Rhodos by.

Lege og apotek

Om du behøver besøke lege kontakter du en av Nazars guider. Apotek finnes på flere steder.

Postkontoret

I Hellas heter ELTA og her kan du kjøpe frimerker. I vanliga kiosker kan du også kjøpe frimerker og telefonkort.