[Translate to Norwegian:] text

Ixia og Ialyssos, Rhodos, Hellas

En gresk ferieidyll med krystallklart vann

Ikke langt fra Rhodos by ligger Ixia som er manges favoritt på Rhodos. Langs den kilometerlange rullesteinstranden finnes solstoler, vannsportsutleie og strandtavernaer. Her finnes mange restauranter og aktiviteter. Ixia er en plass som sjelden blir for varm da vinden kjøler ned under sommerens varmeste dager.

Ialyssos er Rhodos neststørste by og ligger på den nordvestre kysten. Utover sol og bad finnes her en del butikker, restauranter, barer og kafeer og en og annen ruin.

Se våre hotell i Ixia og Ialyssos eller les mer om Afandou og KolymbiaRhodos stadKalithea og Faliraki og Kiotari.

Alle våre All Inclusive-hotell i Ixia og i Ialyssos

All Inclusive-hoteller av høy kvalitet, barnevennlige budsjetthotell eller klassiske familiehotell?

Verdt å vite om Ixia og Ialyssos

Både Ixia og Ialyssos ligger nær Rhodos by som du enkelt tar deg til med buss eller taxi. Her opplever du den fantastiske gamle byen, ringmuren eller det velbesøkte ridderpalasset.

Det er også et vell av aktiviteter i Ixia. Hva sier du om å prøve på å dykke enten du er vant til det eller er nybegynner? Eller hvorfor ikke ta en båtutflukt til den vakre byen Lindos?

Er du virkelig interessert i oppdagelser kan du til og med ta reise til nabolandet Tyrkia og øya Symi. Eller bare nyte på stedet en klassisk gresk kveld med mat, vin og underholdning.

Ixia Beach

Ixia Beach består av flere mindre strender som henger sammen og er en blanding av sand og rullestein. Dette er et favorittsted for brettseilere, og det fins sportssentre der man kan leie brett og vannscootere. På strandpromenaden finner du supermarkeder, kiosker, kafeer og restauranter.

Ialyssos Beach
Ialyssos har en lang strand som ofte er sparsomt befolket. Den består av sten blandet sand og er populær blant par og surfere. Her kan du leie surfebrett eller kjøpe noe lite å spise og drikke. Badetøfler anbefales.

På hovedgaten i Ixia ligger en rekke butikker. Mindre suvenirbutikker finnes også rundt i hele Ixia og i sentrum finnes motebutikker og lekebutikk. Der finner du også minimarkeder og større matvarebutikker.

Også i Ialyssos lokale sentrum finnes god shopping, men om du vil på riktig shopping foreslår vi en tur inn til Rhodos by.

Ixia og Ialyssos har mange hyggelige restauranter og barer og underholdningen har en avslappet atmosfære. Ved veien som ligger parallelt med stranden finnes et bra utvalg av butikker, tavernaer, barer og nattklubber.

Skal du til Ixia kan du forhåndsbestille leiebil hjemmefra eller på plass. I Ixia finnes også et minitog som kjører en time lange rundturer. Å leie en mountainbike eller sykkel er også en flott måte å se seg rundt på.

Ellers er det buss som er det beste og billigste måten å komme seg rundt på. Bussene kjører både inne i Rhodos by og til mange andre av øyas populære destinasjoner og severdigheter.

Minibank

Disse finnes i Ixia i Ialyssos og på de fleste hotell. Vekslingskontor og banker finnes i Rhodos by.

Lege og apotek

Om du behøver besøke lege kontakter du en av Nazars guider. Apotek finnes på flere steder.

Postkontoret

Posten i Hellas heter ELTA og herr kan du kjøpe frimerker. I vanlige kiosker kan du også kjøpe frimerker og telefonkort.