En gresk idyll med krystallklart vann

Kiotari är det perfekta resmålet om du vill uppleva genuin grekisk charm. Byn är vackert belägen strax utanför den antika staden Lindos och är omgiven av mjukt böljande gröna berg. Med sina härliga naturstränder och kristallklara vatten är det svårt att inte bli förförd. Med mindre än en timmes transfertid från flygplatsen, så är du snabbt framme vid ditt hotell och kan njuta av ett svalkande bad.

Här kan du strosa runt och mingla med lokalbefolkningen, eller kanske bara njut av ett glas vin på någon av byns mysiga taverner.

Skulle det lokala shopping och restaurangutbudet kännas för stramt, så ligger den legendariska vita staden Lindos bara en mil bort. Här kan du fynda lokala hantverk i de mysiga små gränderna och låta dig hänföras av stadens alla antika ruiner och monument.

Rhodos egen huvudstad ligger ungefär 6 mil från Kiotari. Där finns verkligen allt du kan tänka dig, oavsett om du söker häftiga nattklubbar, god mat eller bara vill shoppa loss.

  • En rolig liten fiskeby med massevis av gresk sjarm
  • Beliggende like utenfor den gamle byen Lindos
  • Perfekt for deg som ønsker fred og ro på ferien
  • Her finner du et kart over våre hotell

Utflukter

Les mer

Verdt å vite om Kiotari

Akropolisklippen i Lindos

Den lille byen Lindos ligger ca. fem mil vekk fra Rhodos by, hit tar du deg enkelt med buss. Byen har kun ca. 1 000 innbyggere og er hele 4 000 år gammel. Lindos er veldig satt pris på av mange besøkere, for din for sin pittoreske struktur med massevis av smale gater i det typiske antikke sentrum.

I byen finnes en berømt Akropolisklippe med en vakker tempelruin, fra hvor man har en fantastisk utsikt over byen og Middelhavet.

Når det gjelder shopping så har Kiotari et nokså begrenset utvalg, men der finnes et par minimarkeder og suvenirbutikker. Ønsker du å handle mer på alvor så er Lindos det nærmeste alternativet, ca. en kilometer bort.

Der finnes et imponerende stort utvalg av butikker som selger alt fra suvenirer til klær og smykker.

Det finnes mange koselige badeviker i området. Noen navn som er verdt å nevne er Kiotari Beach, Memis Beach, Galouni Beach og Kardamis Beach.

Strendene er rullestein og vannet blir fort dypt.

I selve Kiotari finnes det ikke så mange restauranter, men med Lindos rundt hjørnet vokser utvalget betydelig. Det finnes mye å velge på, og uansett om du er ute etter ekte gresk mat eller foredrar en hamburger, så finner du det du søker i Lindos.

På kvelden er det hyggelig å ta noe godt å drikke, og kose seg med den spektakulære utsikten fra noen av byens tradisjonelt innredede barer.

Busser kjører rundt store deler av øya og er den billigste måten å kommer seg rundt på, samtidig som man kan nyte omgivelsene.

Ønsker du å reise til et sted der bussene ikke kjører eller du vil reise etter midnatt er taxi det beste alternativet. Med leiebil får man også mye ut av ferien, og det er en utmerket måte å oppdage plasser på egen hånd.

Det finnes også mulighet å ta en båttur. Man kan for eksempel leie en liten fiskebåt og benytte anledningen til å kombinere transport med vakker utsikt.

Banker og minibanker finnes du i Kiotari, i alle omkringliggende store destinasjoner og på de fleste hotell. 

Postkontoret i Hellas heter ELTA, og her kan man kjøpe frimerker. I vanlige kiosker kan man også kjøpe frimerker, samt telefonkort. For å ringe till Norge, ring 0047 og deretter ønsker telefonnummer. 

Apotek (pharmacy) finner man overalt og er symbolisert av et grønt kors. Hvis du trenger medisinsk hjelp, vennligst kontakt en av våre guider eller se informasjon i hotellboken som er tilgjengelig på ditt hotell.