Ekte gresk sjarm og fantastiske utsikter

Bare seks kilometer fra Rhodos by finner du det vakre og rolige området Kalithea, med herlige strender og koselige steder. En av de største stedene i regionen er Koskinou og her finner du idylliske nabolag med fargeglade hus. Kalithea er gresk og betyr «den beste utsikten» noe du virkelig får her.

Faliraki ligger ytterligere noen kilometer sør og er en av Rhodos sine mest populære turistområder. Her finner du en av øyens beste strender på over fem kilometer, og det finnes aktiviteter for hele familien, som vannparker og fornøyelsesparker.

Ettersom regionen ligger nær Rhodos by har man også ett stort utvalg av fornøyelse, shopping og restauranter som ligger nært.

  • Langstrakte strender med turkist hav
  • Bildevennlige omgivelser og fantastiske utsikter
  • Masse aktiviteter for både store og små
  • Her finner du ett kart over våre hoteller

Utflukter

Les mer

Verdt å vite om Kalithea & Faliraki

Faliraki er en av de mest populære turiststedene på Rhodos og har et variert tilbud av restauranter og fornøyelse. Det finnes mange restauranter og kaféer på stedet, både genuine greske og også for eksempel italiensk og asiatisk mat.

Med buss eller taxi kan du ta deg inn til Rhodos by.

I Rhodos by er det rikelig med restauranter, barer og kafeer. Flere restauranter serverer fisk og skalldyr, greske spesialiteter og også mezedes, dvs. flere småretter. Fornøyelseslivet er som mest intenst inne i Rhodos by der det kan bli hektisk i høysesongen.

Vannparken i Faliraki

Faliraki har en av de lengste og mest vedlikeholdte strenderne i hele Hellas. Utover svalende bad, kan du prøve deg på ulike ekstremsporter eller suse ned en vannsklie på Europas største vannpark. Her finnes det attraksjoner for hele familien, men fremfor alt for barn – mange bassenger, attraksjoner og vannsklier.

Akropolisklippen i Lindos

Du kommer deg enkelt til den lille landsbyen Lindos med buss fra Rhodos by, ca. fem mil unna. Landsbyen har bare ca. 1000 innbyggere og er så gammel som 4000 år. Lindos verdsettes høyt av mange besøkere for sin pittoreske oppbygning, med mange trange smug i den typisk antikke bykjernen. I landsbyen finner du en berømt Akropolisklippe med en vakker tempelruin, og herfra har man en enestående utsikt over landsbyen og Middelhavet.

Sommerfugldalen i Petaloudes

En av Rhodosʼ mest populære severdigheter, sommerfugldalen i Petaloudes, ligger på øyas nordvestre side. Her får du se tusenvis av fargerike sommerfugler i naturlige omgivelser. Også turen på vei til sommerfugldalen fra Rhodos by er fantastisk vakker!

Det er ca. 6 km til Rhodos by fra Kalithea. Det er rikelig med både suvenirbutikker og vanlige butikker langs de gamle historiske gatene i Rhodos by.

Her er det også flere kafeer og barer der du kan ta en pause om sommervarmen skulle bli for trykkende. I de fleste landsbyer finner du mindre markeder eller boder som selger ferske olivener, tørket kjøtt og fisk, nøtter, bønner, urter, kryddere og greske spesialiteter.

Kalithea

Rhodos østkyst anses å ha de beste sandstrendene. Kalitheas strand er barnevennlig og her er havet rolig og vannet er krystallklart og her tilbys det dykking for den som er interessert i det. Området ved Kalithea Bay er kjent for sine trendige badegjester og den lokale eliten velger gjerne denne stranden når de vil nyte sol og bad. Sanden er grovkornet med innslag av små, runde stener.

Faliraki

Faliraki er en av Rhodos beste og mest likte strender. Den brer seg ut på ikke mindre enn fem kilometer og her brukes det å være fullt av liv under høysesongen. Her finnes det både solstoler, vannsport, tavernaer og strandbarer finnes det også en del hoteller. Du finner også Europas største vannpark, en fornøyelsespark, en bowlinghall, en historiepark og mye mer.

Eli Beach

Eli er en av Rhodosʼ mest populære strender og ligger midt inne i sentrum av Rhodos by. Det er veldig lett å komme seg hit. Her er det alltid mye folk og en herlig feriestemning, og du har både solsenger, parasoller, vannsport og en hel del restauranter og barer å velge mellom. Stranden består av rullestein, og det herlige, klare vannet blir fort dypt.

Busser kjører rundt store deler av øya og er den billigste måten å komme seg rundt på, samtidig som man kan nyte omgivelsene. Bussene kjører både inne i Rhodos by og til mange andre av øyas populære reisemål og severdigheter.

Hvis du vil reise et sted hvor bussene ikke kjører eller om du kanskje vil reise etter midnatt, er drosje det beste alternativet. Drosjestasjoner finner du rundt omkring i Rhodos by og også i andre byer på øya. Med leiebil får man også mye ut av ferien, og det er en utmerket måte å oppdage steder på egen hånd.

Det er også mulig å ta en båttur! Man kan for eksempel leie en liten fiskebåt og benytte anledningen til å kombinere transport med vakker utsikt.

Banker og minibanker finnes du i Rhodos by, i alle omkringliggende store destinasjoner og på de fleste hotell. 

Postkontoret i Hellas heter ELTA, og her kan man kjøpe frimerker. I vanlige kiosker kan man også kjøpe frimerker, samt telefonkort. For å ringe till Norge, ring 0047 og deretter ønsker telefonnummer.

Apotek (pharmacy) finner man overalt og er symbolisert av et grønt kors. Hvis du trenger medisinsk hjelp, vennligst kontakt en av våre guider eller se informasjon i hotellboken som er tilgjengelig på ditt hotell.