Utflukter fra Rhodos

Tips fra Nazars guider

Bli med på tur og opplev Hellas mangfoldighet! Liker du sol og avslapning, fartsfylte feriedager, vakre naturopplevelser, spennende kultur og historie, og masser av moro for hele familien? Da har vi en utflukt som passer for deg. Kom til en av oss guider hvis du vil vite mer og booke din utflukt.

For oversiktlighetens skyld har vi delt våre mange utflukter inn i forskjellige kategorier.

Klikk her for å se vårt utfluktsprogram i Rhodos.

Utflukter, utfluktsdager og priser kan endres i løpet av sesongen.

Sommerfugldalen & Chalki

Båttur til en fredelig øy er inkludert

I Sommerfugldalen kan du se store flokker av sommerfugler som løfter seg fra trærne ved en rolig bekk. Deretter går turen videre med båt til den pittoreske naboøya Chalki. Den berømte Sommerfugldalen er et av de fredeligste og vakreste stedene på Rhodos. Et lite vannfall bruser stille og en liten bekk som du krysser ved hjelp av små broer, bukter seg gjennom skogen.

I sommermånedene juni til september lokkes tusenvis av sommerfugler hit av trærnes søte kvae. Her får vi oppleve stillheten om morgenen når det er svalt. Deretter kjører utfluktsbussen til havnen der vi skal ta båt over til Chalki, en av de nærmeste naboøyene i vest. Når båten kommer inn i havnebyen Nimporio, ser du husene som "klatrer" oppover fjellsiden, nesten som benkene i et amfiteater.

Øya var en gang et blomstrende sentrum for svampfiske, i dag er det en fredelig øy med bare noen hundre innbyggere. Her vandrer vi rundt og beundrer kirken Agios Nikolaos' vakre mosaikker av svarthvite steiner. Kirkens praktfulle klokketårn la du sikkert merke til da vi la til i havnen. Vi spiser lunsj på egen hånd. Den som ønsker, kan gå opp til den gamle hovedstaden Chorio. Der finnes det en korsridderborg med en vakkert malt kapellruin. Spaserturen tar nesten en time så du må ha god kondisjon.

Ta med vann og solhatt. Etter å ha nytt godt av øyas fredelige og genuine atmosfære, en sterk kontrast til det myldrende Rhodos, reiser vi tilbake til hotellet ditt med båt og buss.

Symi

Heldagstur til en stemningsfull og vakker øy

Reisen fra Rhodos til Symi med båt tar ca. 2 timer og når båten nærmer seg land anbefaler vi at du står klar med kameraet for å fange den vakre øya som denne heldagsturen går til. Reisen fra Rhodos til Symi med båt tar ca. 2 timer og når båten nærmer seg land anbefaler vi at du står klar med kameraet for å fange den vakre øya som denne heldagsturen går til. Det er spesielt vakkert å se bebyggelsen fra havet.

Symi var en ganske velstående øy på grunn av inntekter fra skipsbygging og svampfiske. Det finnes derfor mange flotte villaer der og palasser fra 1800-tallet. På grunn av lavkonjunktur i skipsbransjen ble mange av de vakre husene forlatt. Vi kommer oss til sørsiden av øya, og til det vakre klosteret Panormitis.

Der kan du nyte den stemningsfulle atmosfæren, den sorthvite mosaikken i klostergården og den utsøkte, lille ortodokse kirken som er fylt av ikoner og duft av røkelse. I Symi by får du god tid til å rusle rundt i de små gatene med trapper, shoppe i de små butikkene og spise lunsj på en av de koselige tavernaene. Vil du bade så anbefaler vi at du tar taxi til stranden Pedi Beach.

Lindos & Rhodos by

Historie og nåtid i skjønn forening

På denne utflukten forenes øyas mest kjente og besøkte utflukter. Du får de både den hvite byen Lindos med sitt akropolis og det beste av Rhodos by. Den lille byen Lindos er berømt for sin geunine greske atmosfære med hvite hus som ser ut som sukkerbiter med de tradisonelle blå vinduskarmene. Det er også en historisk interessant by med et eget akropolis (ordet betyr "byens høyeste punkt") der man finner ruiner av et antikt Athenatempel og mektige forsvarsmurer fra Johannesriddernes tid på øya.

Før det blir for varmt bestiger vi akropolishøyden og nyter den storslåtte utsikten over havet og innlandet. Den som ønsker det kan også gå inn på det arkeologiske området. Vi rusler ned gjennom byen og får se vakre mosaikkgulv, blomsterdekorerte fasader og damer som sitter utenfor huset sitt og broderer. Nede i sentrale Lindos blir det tid på egen hånd til å spise lunsj og kanskje shoppe litt. Vi går om bord i bussen for å reise til øyas nordlige del og Rhodos by.

Bussen kjører oss til den gamle bymuren der vi går av bussen for å spasere gjennom den gamle bydelen. Denne delen av Rhodos by er som et eneste stort friluftsmuseum av murer med byporter, klokketårn, bysantinske kirker og flere moskéer. Langs den berømte "Riddergaten" ligger det et palass og herberge fra Johannesriddernes tid på Rhodos 1306–1519.

Etter rundvandringen får du tid på egen hånd til å vandre rundt i de pittoreske gatene før vi avslutter dagen med en sightseeing med buss gjennom byens nyere deler og opp til Monte Smith. På grunn av sin beliggenhet på en høyde, blir den kalt for byens akropolis, og her vil du nok ta frem kameraet for å forevige utsikten.

Eventyrsafari

Off-roadeventyr på Rhodos

En actionfylt jeeptur der du får oppelve Rhodos heftige natur og fjellandskap. Vi besøker også den populære Sommerfugldalen og gjør et stopp ved havet. Vi kjører på svingete veier gjennom den velkjente 7 Springs Valley og stopper ved en av Rhodos eldste kirker Fountoukli.

Deretter kjører vi videre i raskt tempo gjennom Fountoukli-området ned til Fanes Beach. På stranden gjør vi en lengre badestopp og det arrangeres en BBQ som kan kjøpes til lunsj. Deretter kjører vi rundt i området ved Sommerfugldalen, et vakkert naturreservat som er hjem for tusenvis av sommerfugler. Deretter drar vi off-road fra Profitis Ilias en av Rhodos høyeste fjell 798 meter over havet. Vi kommer til den sjarmerende lille landsbyen Appollona hvor du kan spise lunsj på en av tavernaene. Det siste stoppet blir ved øya største innsjø Limni Fragmatos Gadoura.

Cruise på Egeerhavet

Opplev østkysten av Rhodos fra havet

Heldagscruise med badestopp utenfor Antony Quinn Bay eller Traganou samt Afandou. Barbequelunsj på stranden Stegna. Bussen henter deg og kjører deg til Mandrakihavnen i Rhodos by der båten venter og derfra går turen videre langs østkysten. Det første badestoppet blir enten i Antony Quinn Bay eller ved den vakre rullesteinstranden Traganou.

Vi bader rett fra båten. Deretter fortsetter vi til stranden Stegna der du kan sole deg og bade. Etter lunsj kjører båten videre mot Afandou Bay og Kalithea der vi bader fra båten før vi returnerer til Mandrakihavnen.

Tyrkia med Marmaris

Shopping og kultur

Det tar kun en time med båt til Tyrkia og fargerike Marmaris. Her blir det god tid til å besøke basarer, se de vakre treskutene og slå seg ned på en hyggelig kafé. Båten går fra Rhodos til havnen i Marmaris om formiddagen. Her kan du nyte strandpromenadens kaféer og den sjarmerende småbåthavnen med sine vakre gületbåter i blankpolert tre. Tyrkia er en stor produsent av skinnvarer, smykker og tepper og vi får mulighet til å oppleve dette når vi besøker et gullsenter, en skinnbutikk og en matprodusent. Deretter får du et par timer på egen hånd i den hyggelige byen der du kan shoppe eller prøve tyrkiske kaker. Du kan også bade ved sandstranden. På veien tilbake kan du nyte synet av den tyrkiske kysten som ligger så nær Rhodos.