Hellas (Rhodos)

Krav ved innrese til Hellas:

Koronasertifikat

Alle norske reisende over 12 år som skal reise inn till Hellas må kunne fremvise et av følgende allerede på avreiseflypassen:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst till Hellas (se ankomsttidspunkt på din billett).

b) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst till Hellas (se ankomsttidspunkt på din billett).

c) Dokumentasjon/koronasertifikat på at du er fullvaksinert minimum 14 dager før avreise. Sertifikatet må være på engelsk. 

d) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19 testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 30 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Koronasertifikat

Foreløpig er det kun fremvisning av koronasertifikat (norsk, dansk, svensk eller EUs digitale koronasertifikat) med en QR-kode som kan verifiseres av norske myndigheter, som er ansett som sikker og verifiserbar måte å dokumentere vaksinasjon eller gjennomgått sykdom. Se ditt koronasertifikat her.

Obligatorisk å fylle ut et PLF skjema (Personal Locator Form):

For deg som skal reise til Hellas er det oblilgatorisk å fylle i et PLF-skjema innen reisen. Hver person på bookingen må fylle i et skjema. Tilhører man samme familie/hushold fyller man i et skjema og registrerer siden øvrige medlemmer i samme skjema I skjemaet forventes du bl.a. fylle i avreisested og adresse for ditt opphold i Hellas. Instruksjoner om hvordan du fyller ut skjemaet finner du her

Skjemaet (PLF) fylles ut senest 24 timer innen avreise til Hellas

Etter at du har fylt i skjemaet, vil du få en bekreftelse-mail med en QR-kode (koden mottas senest ved midnatt før avreise). Koden skal fremvises ved ankomst, men kan også bli kontrollert innen ombordstigning på avreiseflyplassen. Nazar holdes ikke ansvarlig for eventuelle unøyaktigheter ved feilaktigheter ved utfylling og behandling av skjemaet. Skjemaet finner du her.

Greske myndigheter har en supportlinje for spørsmål angående PLF og innreise til Hellas: +30 215 560 5151

Observer at uten skjemaets kvittering som reisedokument nektes man ombordstigning på flyet.

 

Skulle man fylle ut skjemaet feil må man fylle ut et nytt, men tenk på å holde deg innen tidsrammen for senest 24 timer innen avreise.

 

Oversikt over dagens viktigste covid-19 tiltak i Hellas

- Sosial distanse:

1,5 m.

- Munnbeskyttelse for voksne:

Det er obligatorisk å bære munnbeskyttelse innendørs og når du reiser med offentlig transport. Kravet forblir utendørs kun ved større folkesamlinger. De som ikke bruker munnbeskyttelse der det er obligatorisk riskerer bøter på 300 Euro.

- Munnbeskyttelse for barn:

Det er obligatorisk å bære munnbeskyttelse innendørs og når du reiser med offentlig transport. Utendørs er det obligatorisk å bruke ved større folkesamlinger. Dette med unntak for barn under 5 år.

- Utgangsforbud:

Utgangsforbudet løftes fra 28/6-21

- Karanteneregler:

Det finnes ingen obligatoriske karantenetiltak ved ankomst, i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen om du ikke behøver ta et PCR-test ved ankomst som i sin tur skulle vise seg være positivt.

- Turistbegrensninger i Hellas:

Restauranter, barer og kaféer er nå åpne for utendørsservering med begrensede åpningstider og sosial distansering.

Nye regler når du oppholder deg innendørs på restauranter og barer ble introdusert fra 16. juli. Greske myndigheter har besluttet at du må være fullvaksinert eller ha bevis på immunitet for å sitte innendørs på restauranter, barer, arenaer, teatre osv. Det gjelder derimot ikke hotell. De fleste restauranter og barer på Rhodos har også utendørsservering.

- Krav om fremvisning av dokumentasjon:

Det er krav om å vise dokumentasjon på at du er ferdigvaksinert eller har vært smittet på innendørs restauranter, cafeer, kino og barer.

 

Viktig informasjon om din hjemreise (innreise til Norge)

Reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. Les mer på entrynorway.no.

Test før avreise til Norge

 

 

 

Personer som ankommer til Norge fra land med karanteneplikt (oransje eller røde land/regioner på FHIs smittekart) må ta en covid-19 test (antigen hurtigtest) som ikke må være eldre enn 24 timer ved flyavgang (se flytider på din billett). Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest.

Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. Unntak gjelder også for barn under 12 år.

Test ved ankomst til Norge

Alle som kommer til Norge har plikt til å teste seg ved grenseovergangsstedet. Dette gjelder også reisende fra grønne land og områder. Det er enkelte unntak fra kravet, blant annet for fullvaksinerte og personer som har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder. Barn under 12 år skal ikke testes der det er uforholdsmessig krevende å få tatt testen av barnet.

Smittekart

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene og kartet oppdateres ukentlig.

 

Vennligst observer at for deg som ikke er norsk medborger eller har permanent oppeholdstilstand i Norge (skal kunne bevises ved grensen), da gjelder andre regler og et negativt PCR-test er et krav ved innreise til Norge per i dag. Du er selv ansvarlig for å sette deg inn og holde deg oppdatert i hvilke regler som gjelder deg på FHI hjemmeside.

For deg som skal reise fra et annet land

Observer at disse reiseregler kun gjelder for reiser fra Norge. Vennligst les reglene som gjelder nettopp deg på myndighetenes hjemmesider om du for eksempel bor utenfor Norge eller skal reise videre fra et annet land.

 

Hold deg oppdatert

Den seneste informasjonen fra den norske ambassaden angående reiser til Hellas finner du her.

For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Tyrkia

Tyrkia

Når vi nærmer oss vår første flytur til Tyrkia, vil vi oppdatere denne siden, og deretter oppdatere kontinuerlig.

Vil du lese mer om de restriksjoner og tiltak som finnes i Tyrkia nå, angående covid-19, så finner du informasjon fra den norske ambassaden her. 

Spania (innreisekrav, tiltak i Spania og innreisekrav til Norge)

Spania (Mallorca)

Oversikt over viktigste covid-19 tiltak i Spania

Koronasertifikat

Reiser du fra regioner som ikke er grønne i Norge skal alle norske reisende fra fylte 12 år kunne fremvise et av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ covid-19 test (hurtigtest er godkjent) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på din billett).

b) Dokumentasjon/koronasertifikat på at du er fullvaksinert minimum 14 dager før avreise. Sertifikatet må være på engelsk.

c) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19 testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Merk at hvis du bor eller reiser fra en grønn region på EUs smittekart, trenger du ikke å ta test eller fremvise dokumentasjon på vaksine eller immunitet for å få komme med flyet.

 

Viktig informasjon om obligatorisk FCS-skjema:

For deg som skal reise til Spania, er det obligatorisk å fylle ut et FCS-skjema 48 timer før avreise. Du vil da motta en QR-kode som skal vises frem ved ankomst til landet. Dette gjelder alle nasjonaliteter og aldersgrupper. Du finner skjemaet her >>

Reisende som fyller i skjemaet er selv ansvarlig for at informasjonen som er gitt er korrekt. Er den reisende en mindreårig eller en funksjonshemmet person, kan skjemaet fylles ut av en verge eller pleier, som deretter er ansvarlig for at den gitte informasjonen fylles ut riktig. Skjemaet må fylles ut for hver reisende. Nazar kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle unøyaktigheter ved utfylling og behandling av skjemaet.

 

- Sosial avstand:

1,5 m.

- Munnbeskyttelse for voksne:

Det er ikke lenger obligatorisk å bruke en munnbeskyttelse utendørs hvis du kan holde en sosial avstand på 1,5 m. Kravet om å bruke en munnbeskyttelse innendørs forblir.

- Munnbeskyttelse for barn:

Det er ikke lenger obligatorisk å bruke en munnbeskyttelse utendørs hvis du kan holde en sosial avstand på 1,5 m. Kravet om å bruke en munnbeskyttelse innendørs forblir. Gjelder ikke barn under 6 år.

- Utgangsforbud:

Der er ingen gjeldende utgangsforbud.

- Karanteneregler:

Det finnes ingen obligatoriske karantenetiltak ved ankomst, i henhold til den nyeste tilgjengelige informasjonen.

- Turistbegrensninger i Spania

Spanske myndigheter har tatt frem regler og protokoller for hotell, restauranter, busser, strender og aktiviteter som regulerer hvordan turismen kan fungere trygt. Blant annet så er det strenge regler på hotellene når det gjelder matservering, rengjøring av rom og fellesområder, hvor nær forskjellige selskaper kan være på hotellområdet og ved innsjekking.

- Bra å vite:

  • Grupper på mer enn 10 personer blir sett på som en forsamling og er ikke tillatt. Restauranter, barer og lignende er åpne, og det er begrensninger når de skal lukkes, kapasitet og regler for sosial avstand.
  • Det er ikke tillatt å servere alkohol på båtturer, det samme gjelder såkalte festbåtturer og andre arrangement med dagfester og svømmebassenger.
  • Røyking er heller ikke tillatt på offentlige gater eller andre utendørsplasser der et minimum på 2 m avstand ikke kan overholdes. Dette inkluderer vannpiper og lignende.

Nazar kan ikke holdes ansvarlig dersom myndighetene endrer regler uten å informere Nazar om dette. Nazar sin hjemmeside oppdateres kontinuerlig, så fort Nazar mottar oppdateringer som kan bekreftes.


Viktig informasjon om din hjemreise (innreise til Norge)

Reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. Les mer på entrynorway.no.

Test før avreise til Norge 

Personer som ankommer til Norge fra land med karanteneplikt (oransje eller røde land/regioner på FHIs smittekart) må ta en covid-19 test (antigen hurtigtest) som ikke må være eldre enn 24 timer ved flyavgang (se flytider på din billett). Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest.

Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. Unntak gjelder også for barn under 12 år.

Test ved ankomst til Norge

Alle som kommer til Norge har plikt til å teste seg ved grenseovergangsstedet. Dette gjelder også reisende fra grønne land og områder. Det er enkelte unntak fra kravet, blant annet for fullvaksinerte og personer som har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder. Barn under 12 år skal ikke testes der det er uforholdsmessig krevende å få tatt testen av barnet.

Smittekart

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene og kartet oppdateres ukentlig.

Vennligst observer at for deg som ikke er norsk medborger eller har permanent oppeholdstilstand i Norge (skal kunne bevises ved grensen), da gjelder andre regler og et negativt PCR-test er et krav ved innreise til Norge per i dag. Du er selv ansvarlig for å sette deg inn og holde deg oppdatert i hvilke regler som gjelder deg på FHI hjemmeside.

For deg som skal reise fra et annet land

Observer at disse reiseregler kun gjelder for reiser fra Norge. Vennligst les reglene som gjelder nettopp deg på myndighetenes hjemmesider om du for eksempel bor utenfor Norge eller skal reise videre fra et annet land.

Hold deg oppdatert

Den seneste informasjonen fra den norske ambassaden angående reiser til Spania finner du her >

Vi tar forbehold at det kan skje endringer på veldig kort varsel, så det er viktig å holde deg oppdatert på FHI hjemmeside både før og under reisen.