Reis All Inclusive til Bulgaria med Nazar

Bulgaria har i løpet av de siste årene blitt en veldig populær feriedestinasjon. Det fineste med Bulgaria er de brede og kilometer lange sandstrendene ved Svartehavet, en veldig vakker natur og sist med ikke minst, et stabilt sommerklima. I Bulgaria vil reisekassen holde lenge sammenlignet med alle andre destinasjoner rundt Middelhavet, ettersom det er et av de billigste ferielandene i Europa.

Nazars reiser i Bulgaria går til de alltid populære feriestedene Sunny Beach, Nessebar og Pomorie.

Derfor skal du reise til Bulgaria:

Sunny Beach og de nærliggende byene Pomorie og Nessebar er skikkelige familieparadis. Sunny Beach er vel mest kjent for å være et partymekka for ungdommer, men her får du så mye mer enn som så.

Langs den åtte kilometer lange og meget barnevennlige og langgrunne sandstranden finnes et hav av familiehotell med store familierom, barneklubber, aktiviteter for hele familien og All Inclusive.

Også rundt omkring i byen kryr det av familievennlige aktiviteter som vannpark, gokart-bane, vannsporter og flere store lekeplasser.

Vil man unngå festgaten er det ingen problem å finne en boplass i rolige omgivelser, men som fremdeles ligger sentralt. Her finnes virkelig noe for alle typer av turister og hvor du enn befinner deg langs den herlige stranden har du nærhet til alt. I Pomorie og Nessebar finnes det bra med hoteller for barnefamilien.

Bulgaria er akkurat nå billigere enn noensinne, mye mer prisvennlig enn sentrale og vestlige Europa, og du får virkelig mye hotell og ferie for lite penger i Sunny Beach, Nessebar og Pomorie! Det finnes godt med hotell for alle lommebøker, og også på plass rekker reisebudsjettet langt for der er det billig å leve, spise og shoppe.

Sunny Beach er en perfekt feriedestinasjon om du vil kombinere din sol- og badeferie med kultur og historie. Med gangavstand fra noen av våre hotell ligger den lille antikke middelalderbyen Nessebar som er med på UNESCOs verdensarvliste.

Ta en pause fra solsengen og opplev et fantastisk stykke historie! De eldste delene av Nessebar ligger utrolig vakkert til, langt ut på en liten halvøy som man når langs en veibro fra fastlandet. Her rår en helt spesiell atmosfære, og mellom de sjarmerende husene slynger det seg brosteinsbelagte gater. I den gamle bykjernen finnes godt med kafeer og restauranter og også mange kirker som er blant de best bevarte på hele Balkan. Du finner både håndverk og keramikk og det finnes også en vakker og fredfull strand med finkornet sand og helt blått vann.

Nessebar har vokst seg større enn selve halvøyen med samme navn, og strekker seg inn et stykke på fastlandet. Det er her Nazars hotell ligger, og her bys du på småbyliv og shopping som er noe billigere enn i Sunny Beach.

I nærliggende Pomorie finnes det en gammel gravplass fra romertiden. Saint Georges kloster fra Middelalderen er helt klart verdt et besøk; her finnes ikoner fra 18- og 1900-tallet og klosteret i seg selv er fortsatt i bruk. Gå heller ikke glipp av de to kirkene Christ Transfiguration og Virgin Mary.

Navnet Sunny Beach taler faktisk for seg selv – det er nemlig en solrik strand med et klima som virkelig faller de fleste nordmenn i smak. Når du ferierer i Bulgaria, uansett om det er i Sunny Beach, Nessebar eller Pomorie, kan du se fram til et herlig, mildt og behagelig klima, der det er varmt, men ikke FOR varmt.

Det kan ofte kjennes litt overveldende og til og med litt tungt på noen steder i sørlige Europa, der temperaturen lett stiger over 35 grader. Slik er det ikke i Bulgaria, her er det ofte en lett bris som gjør at det kjennes skjønt og behagelig.

Her behøver du ikke nødvendigvis å lete etter en plass i skyggen eller begi deg innendørs for å takle varmen, du kan i stedet nyte solens herlige stråler og kanskje ta en avkjølende dupp, om det nå fremdeles skulle vise seg å være en for stor omveltning fra de skandinaviske sommertemperaturene vi er vant til.

I Sunny Beach, Nessebar og Pomorie, dit Nazars Bulgaria-reiser går, kan du forvente deg og se fram til temperaturer på opp mot cirka 23-28 grader, mens vannet ligger på omkring 21-23 grader – selvsagt avhengig av når på sommeren du reiser. I denne klimatabellen kan du se hvordan været ser ut under sesongen.

Forestill deg en åtte kilometer lang, fin bred strand, med den herligste, myke, finkornede sanden du kan tenke deg, og helt klart, lunkent og blått vann. Stranden i Sunny Beach har ikke fått den oppmerksomheten den egentlig fortjener, og det synes vi på Nazar er veldig trist.

Utover at stranden er lang, bred (faktisk opptil 50 meter bred), så er det en strand der barna uten problem kan leke ved vannet. Den er nemlig utrolig barnevennlig og langgrunn, så det finnes godt med muligheter for å spille ball, leke og være aktiv i vannkanten. Svartehavets vann er blått, klart, innbydende og for det meste rolig, ettersom at Sunny Beach ligger beskyttet i en bukt.

Langs en stor del av Sunny Beach løper en strandpromenade med massevis av restauranter, kafeer og butikker, perfekt når du behøver en pause fra sol og bad. Det er naturligvis populært å tusle på strandpromenaden, men du kan også gå en herlig tur på selve stranden. Finnes det noe bedre enn å kjenne den myke sanden mellom tærne og nå og da duppe dem i vannkanten, mens du nyter varmen og lyset fra ettermiddagssolen?

Stranden i Sunny Beach er veldig ren og pen og renses hver kveld.

Om du bor på Nazars hotell i Nessebar eller Pomorie har du også tilgang til herlige strender, dog litt mindre enn i Sunny Beach.

Nessebar ligger på en liten halvøy, rett utenfor Sunny Beach og også her finnes det en fin sandstrand.

Pomorie er en mindre, men sjarmerende by, som slik som Nessebar, ligger på en liten halvøy. På den ene siden av halvøyen ligger Burgas-bukten og på den andre siden ligger Pomoriesjøen. Pomorie er kjent for sine naturlige leirebad og koselige vingårder. Strendene ved Pomorie er også fine, men ikke like brede som i Sunny Beach.

Utflukter i Bulgaria:

Bli med og opplev den gamle byen i Nessebar! En av Europas eldste byer som ligger på en steinete halvøy, kjent for sine velbevarte kirker og som har tatt en plass på UNESCOs verdensarvliste. Opplev den gamle byen med sine koselige gater og smug med en guidet tur, da får du mer informasjon om den sjarmerende byen og sin historie. Deretter blir det tid for å vandre rundt, shoppe og oppleve byen på egen hånd.

Vil man få et innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og forsørger seg, samt nyte av nærprodusert mat og vin skal man følge med på denne turen som har flere interessante stopp i løpet av dagen. Her får man blant annet se hvordan de forsørger seg med å produsere for eksempel yoghurt og honning samt hvordan de produserer konjakk i sitt eget brenneri. Besøkene i ulike byer gjør at man kommer en bit bort fra den hektiske hverdagen og får se hvordan lokalbefolkningen lever og bor.

Etter dette blir det servert en velsmakende lunsj med nærproduserte oster, god salat og grillmat. Man får også prøve nærproduserte viner i en vinkjeller på hotell Festa Via Pontica, som en gang i tiden var en aktiv vingård. I dag kan man fortsatt oppleve vinkjellerne, få vite mer om historien og utvide sine vinkunnskaper.

Den perfekte båtturen for hele familien! Her kan de voksne slappe av og kose seg på soldekket med en avkjølende drikke mens familiens yngre medlemmer blir underholdt av båtens piratmannskap med ulike leker og morsomme aktiviteter. Det blir et par stopp med mulighet for bad og snorkling når vi segler langs Svartehavskysten. Fra båten kan man også ake vannsklie ned i havet. Når barna har blitt pirater og man begynner bli sulten er det på tide å nyte en lunsj før det er på tide å reise tilbake igjen.

Søker du eventyr? Da skal du oppleve spenningen på denne turen som går opp i Balkanfjellet. Opplev naturen, fantastiske utsiktsplasser, gå gjennom terrenget – passer bra for deg som ikke er redd for å bli skitten. Dette er en intensiv opplevelse med små stopp for å samle energi, og du kan selv velge om du vil reise på formiddagen eller ettermiddagen.

Er du klar for en actionfylt jeep-tur der du får oppleve Bulgarias natur og fjell-landskap? Da skal du bli med opp i fjellene og oppleve mer enn bare et rolig tempo! Her får man også nyte en tradisjonell bulgarsk lunsj med sine herlige smaker. I løpet av dagen vil vi passere fantastiske utsiktsplasser over Sunny Beach, Nessebar og blant annet ta oss til springkilden i byen Medovo som ligger i Balkanfjellet, kjent for sitt hellige vann. Bli med på en dag som byr på fart og spenning i den bulgarske naturen!

Ta en tur ut på havet og nyt god mat og drikke samt sol og bad ombord på den herlige katamaranbåten! Perfekt for deg som vil ha en avslappende stund på havet. Her kan man låne snorkelutstyr om man vil utforske hva som finnes under overflaten av Svartehavet. Len deg tilbake mens vi segler og nyt den vakre atmosfæren. Denne halvdagsturen finnes både på for- og ettermiddag, avhengig av dag.

Denne kvelden får du ikke gå glipp av. Her får du oppleve spektakulære panorama-utsikter over Sunny Beach og omgivelsene. Det blir servert en smakfull firerettersmiddag som inkluderer en flaske vin. La deg rive med til den overveldende underholdningen, alt fra flotte danser til levende musikk, kjent fra shower i Las Vegas. Her får du en fantastisk utsikt, ekstravagant fest og en kveld du aldri vil glemme – Khan´s Tent har alt!

Ta med hele familien og nyt en dag på et actionfylt badeland i Sunny Beach. Med fart og spenning blir det en kul dag for både store og små, så pakk badevesken og kom deg i vei! Kontakt dine guider for mer informasjon om transport og billetter. 

Pass på å unne deg en behandling i løpet av ferien din, så kobler du av litt ekstra for en stund. SPA-senteret på Hotell Imperial som ligger i den sørlige delen av Sunny Beach har alle forholdene for å gi deg en herlig opplevelse.

Her får du en avslapningspakke med tyrkisk bad, kroppspeeling, ansiktsmaske og massasje. Det finnes flere ulike massasjebehandlinger å velge mellom. Det tyrkiske badet med peelingen er den beste starten man kan få på ferien da den renser kroppen inn i dypet og forbereder en lengre og mer holdbar brunfarge.

Transporten til og fra ditt hotell står SPA-senteret for.

Klikk her for å se vårt utfluktsprogram i Bulgaria.