[Translate to Norwegian:] text

Rhodos by, Rhodos, Hellas

Trendy og moderne middelalder hovedstad med noe for alle

I Rhodos by trives barnefamilier, par, soldyrkere og historieelskere. Her finnes kultur, vakre utsikter, shopping, gamle ruiner og flere strender, samt masse restauranter, kafeer, barer og nattklubber.

Du kan ta en liten båttur til noen av byene i nærheten, eller nyte av herlige grøntområder i sommerfugledalen. For den aktive frister vindsurfing og andre vannsporter, og barnefamiliene trekkes til den vakre marinaen.

Se våre hotell i Rhodos by eller les mer om Kalithea/Faliraki og Kiotari

 

 

Alle våre hotell i Rhodos by

For en virkelig enkel og bra All Inclusive-ferie på Rhodos er det et hotell i Rhodos by som gjelder! Barnevennlig og til lave priser, helt ferdig!

Verdt å vite om Rhodos by

Rhodos by er en severdighet i seg selv, særlig gamlebyen med sin gamle bymur og en festning.

Akropolisklippen i Lindos

Du kommer deg enkelt til den lille landsbyen Lindos med buss fra Rhodos by, ca. fem mil unna. Byen er 4000 år gammel og verdsatt av besøkere for sin pittoreske arkitektur, med trange smug i det typiske antikke sentrum. I landsbyen finner du en berømt Akropolisklippe med en vakker tempelruin, og herfra har man en enestående utsikt over landsbyen og Middelhavet.

Sommerfugldalen i Petaloudes

Den populære sommerfugldalen i Petaloudes i nordvest, er en av Rhodos vakreste severdigheter. Her lever tusentalls ville sommerfugler i harmoni med den spektakulære naturen. Nyt også veien hit fra Rhodos by som er veldig vakker.

Elli Beach

En av Rhodos mest populære strender er vindstille Elli Beach som er velbesøkt og ofte folksomt. Her kan du leie en solstol eller teste ulike vannsporter. Det finnes også hoppetorn for den som tør og bra utvalg av restauranter og barer. Vannet blir fort dypt, og sanden består av rullestein.

Ixia Beach

Ixia Beach består av flere mindre strender som henger sammen og er en blanding av sand og rullestein. Dette er et favorittsted for brettseilere, og det fins sportssentre der man kan leie brett og vannscootere. På strandpromenaden finner du supermarkeder, kiosker, kafeer og restauranter.

Det finnes mange suvenirbutikker på de gamle historiske gatene i Rhodos by. Gamlebyen har populære markeder som har åpent hver onsdag og lørdag under sommeren. Vil du finnes vanlige klesbutikker finnes også visse internasjonale budsjett- og luksusbutikker i Rhodos by.

Greske spesialiteter, fersk fisk, steinsovnsbakt pizza eller mezedes? I Rhodos by finnes det et stort utvalg av restauranter. Kanskje nyter du også av en kald frappé på et av de mange kafeene eller en enda kaldere øl på en av de mange barene i byen. Utelivet i Rhodos by er rikt og intenst – fremfor alt under den varme høysesongen.

Busser kjører på store deler av øya og er den billigste måten å komme seg rundt på, samtidig som man kan nyte omgivelsene. Bussene kjører både inne i Rhodos by og til mange andre av øyas populære reisemål og severdigheter.

Hvis du vil reise et sted hvor bussene ikke kjører eller om du kanskje vil reise etter midnatt, er drosje det beste alternativet. Drosjestasjoner finner du rundt omkring i Rhodos by og også i andre byer på øya. Med leiebil får man også mye ut av ferien, og det er en utmerket måte å oppdage steder på egen hånd.

Det er også mulig å ta en båttur! Man kan for eksempel leie en liten fiskebåt og benytte anledningen til å kombinere transport med vakker utsikt.

Disse finnes i Rhodos by og på de fleste hotell. Vekslingskontor og banker finnes i Rhodos by.