Alanya, Tyrkia

Avena Resort

Gjestenes vurdering
4.1 av 5
Baseres på 145 svar
Gjestenes vurdering
4.1 av 5
Baseres på 145 svar

5 personer i samme rom
Barnepris til og med 12 år
Laveste pris:
Barn fra:
Barneklubb
Internasjonal
Basseng:
Strand
200 m 
Sentrum
3 km Alanya 

Moderne hotell for hele familien

Avena Resort er et unikt hotell, med moderne og flott innredning i den koselige bydelen Oba i Alanya. Det herlige bassengområdet inviterer til late dager i solen, og en kort spasertur bort finner du også en finkornet sandstrand. Her fins et brett All Inclusive-program med både bufféer, snacks og à la carte. Når barna ikke treffer sine venner i barneklubben, kan de danse med dem på minidiscoet.

Rett utenfor hotellet arrangeres et stort marked på mandager, og på hotellet fins et stort velværesenter med blant annet det klassiske tyrkiske badet, hamam. Rommene er store og moderne innredet og er den perfekte basen for en fantastisk ferie i herlige Alanya.

Vannsklie, bassengkos eller sandstrand?

Det er en livlig stemning som hersker ved hotellets flotte bassengområde. Det blir ofte spilt musikk, eller så hører du lyden fra barna i barneklubben. Her fins et stort basseng og et separat barnebasseng, samt en vannsklie som barna vil elske. Solsenger og parasoller står til fri disposisjon, og skulle du bli sulten eller tørst er det bare å gå til bassengbaren for å hente forfriskninger.

En kort spasertur fra hotellet (ca 250 m) ligger den finkornede sandstranden. Avena samarbeider med eieren til en viss del av stranden, og her fins solsenger og parasoller, samt litt drikke (ikke på flaske) og snacks – inkludert i ditt All Inclusive-program. På stranden fins både beachvolley og ulike vannsporter. En tunnel under veien gjør at det er sikkert å ta seg hit.

Hotellet tilbyr håndkleservice til basseng og strand mot et depositum, så du behøver ikke ha med egne håndklær.

Mot betaling

Mat og noe drikke på stranden, vannsport.

Godt og komfortabelt for hele familien

Dagens tre hovedmåltider serveres som buffé i hotellets hovedrestaurant. Her får du velsmakende bufféer med stor variasjon og med inspirasjon fra både det tyrkiske og ulike internasjonale kjøkken. Mellom hovedmåltidene blir det servert snacks, kaker og is (for barn) ved ulike tider. Lokal drikke, både med og uten alkohol, er inkludert både til og mellom måltidene. 

På hotellområdet fins også en temarestaurant med fiskemeny, hvor det blir servert mat fra en meny. Du kan besøke den kostnadsfritt en gang per opphold, så lenge det fins plass.

Både ved bassenget og ved stranden fins en bar som serverer drikke og snacks under ulike tider på dagen. Noen typer drikke er mot betaling i strandbaren.

Mot betaling

Importert drikke, ferskpresset juice, enkelte drikker på stranden, tyrkisk kaffe, is utenom spesielle tider der det er inkludert for barn, besøk på temarestauranten etter det første inkluderte besøket.

Barneklubb og minidisco

På Avena forsikrer man hotellets yngste gjester en underholdende ferie. Hotellets internasjonale aktivitetsguider underholder barna ved bassengområdet, og alle barn mellom 4-12 år kan møte nye venner i den internasjonale barneklubben, som er åpen på for- og ettermiddagene.

Enkelte kvelder blir det dessuten arrangert minidisco, til barnas store glede. Foran hotellet fins en mindre lekeplass, og man kan spille ulike typer spill, som bordtennis og pilkasting. Barnefavoritten er selvfølgelig vannsklien, som er åpen noen timer på formiddagen og på ettermiddagen.

Avslapping, sport eller spa?

På Avena behøver du ikke å velge, du kan gjøre litt av alt. Om du ønsker en pause fra solsengen har du mulighet til å prøve både pilkastning og bordtennis, og på stranden fins beachvolley og vannsport. Det arrangeres vannleker, ulike aktiviteter og kveldsunderholdning noen kvelder i uken.

Rett utenfor hotellet finner du en av Alanyas største markeder, som eier sted på mandager. Her kan du kjøpe alt fra frukt og grønt til suvenirer og tekstiler.

I hotellets kjeller har du et vakkert velværesenter, innredet med Bali som inspirasjon. Her har du mulighet til å prøve på flere ulike behandlinger. Her fins både det tradisjonelle tyrkiske badet hamam og badstue, og det fins også et fiskespa – et lite basseng med små fisker som spiser opp de døde hudcellene fra dine føtter. Det føles litt ekkelt i starten, men føttene blir myke som en barnerompe! I velværesenteret fins et mindre treningssenter hvor du kan forbrenne litt av All Inclusive-maten.

Det fins WiFi i lobbyen uten ekstra kostnad, og mot betaling ved bassenget, på rommet og restauranten.

Mot betaling

Vannsport på stranden, badstue og behandlinger i hotellets velværesenter, WiFi bortsett fra i lobbyen.

Store og moderne rom og suiter

I de stilrene rommene på Avena bor du komfortabelt og fint. I 2014 ble rommene renovert fra topp til tå og er i lyse, flotte farger. Samtlige rom har en romslig balkong, parkettgolv og på badet fins dusjkabin og hårføner.

På alle rom får du flere fasiliteter: flatskjerms-tv, individuelt klimaanlegg, vannkoker med te samt minikjøleskap som daglig blir fylt på med vann. Det fins dessuten WiFi, minisafe, vaskeservice og romservice mot betalning.

Dobbeltrum 2-4 personer

I dobbeltrommene på 38 m² fins en dobbeltseng og en enkelseng, fjerde personen sover i en sovestol eller sovesofa. Rommet krever minst to fullt betalende, og det er mulig å bo opptil tre voksne her. Det er mulig å få en barnepris. Rommet kan bestilles som enkeltrom mot tillegg.

 

 

Familiesuite, 3-5 personer

I familiesuitene på 42 m² får du to seperate rom med en riktig dør mellom. Det fins klimaanlegg og flastskjerms-tv i begge rommene. Du får fire vanlige senger, og femte personen sover i ekstraseng eller sovestol. Rommet krever minst tre fullt betalende, og det er mulig å bo opptil fire voksne. Det er mulig å få en barnepris.

Mot betaling

WiFi, minisafe, vaskeservice og romservice.

Høy- og lavsesong

Når du reiser i lavsesong, de vil si før eller etter høysesongen, kan det forekomme at restauranter, barer og enkelte butikker på reisemålet stenger tidligere enn normalt eller er helt stengte. Da mange hoteller varmes opp av solenergi kan varme og varmtvann utebli i kortere eller lengre perioder. 

Under lavsesong kan det også være at hoteller velger å stenge tidligere enn planlagt. Dette innebærer at vi på kort varsel må informere våre gjester om hotellendring. I lavsesongen kan enkelte aktiviteter og fasiliteter på hotellene være begrensede eller stengte. Dette gjelder for eksempel restauranter, barer og bassenger, men kan også påvirke kveldsunderholdning og barneaktiviteter. Innholdet i All Inclusive, som buffé-tilbudet, tilpasses etter antall gjester på hotellet og minsker derfor noe. 

Under høysesongen (1. juni – 30. september) er det ofte mye liv og røre på hotellene og det kan derfor forekomme trengsel, køer og ventetider, framfor alt i restauranter og barer. Musikk fra barer og restauranter er ikke uvanlig. Merk at det kan forekomme strømbrudd og vannmangel i både høy- og lavsesong.

Bassenger, vannsklier, temarestaurant, stranden og underholdning på hotellet åpner 1. april (om været tillater det).

Det soleklare valget for en fantastisk familieferie for både store og små

fra