Velkommen til Hellas!

Alle vi guider ønsker deg og din familie varmt velkommen til Hellas. Vi håper at du får en uforglemmelig ferie hos oss.

Hellas er et fantastisk land å tilbringe ferien i – enten du er her vår, sommer eller høst. Her kan du nyte lekre sandstrender, en vakker natur, en fascinerende historie, en imøtekommende lokalbefolkning og naturligvis våre mange herlige All Inclusive-hoteller med alt hva de tilbyr av god mat, avslappende bassengområder og morsomme aktiviteter for store og små.

Vi er seks guider her på Rhodos og vi er her for å gjøre din ferie så uforglemmelig som vi bare kan. Derfor kaller vi oss Dream Providers. Kontakt oss om du har noen spørsmål eller om du ønsker tips om ditt hotell eller din destinasjon.

Vi gleder oss til å høre fra deg! Under kan du finne en rekke praktiske opplysninger og inspirasjon til alt det du kan oppleve her i det fantastiske Hellas.

Disse sider oppdateres fortløpende og vi anbefaler derfor at du regelmessig går inn og leser.

Riktig god ferie!

Holiday Center

Mandag - fredag
09:00 - 19:00
Lørdag
10:00 - 19:00


SMS-nummer

+46 704 950 500

Vær oppmerksom på at SMS-tjenesten vår bare fungerer til og fra telefonnummeret som er oppgitt i din booking.


Telefonnummer

+47 218 97 550


Åpningstider vises i lokal gresk tid.
Husk at du er ansvarlig for samtale- og SMS-kostnader.

Ting å se og gjøre

Rhodos er ett av de mest populære reisemålene i Hellas og hele Europa. En av de viktigste årsakene til dette er beliggenheten - sydøst for det greske fastlandet og veldig nær Tyrkia. På denne øya har du muligheten til flest soldager i hele Hellas, og den er et av de beste stedene for sol og bad i hele Europa.

Rhodos tilhører øygruppen Tolvøyene og er den største av disse øyene både i folketall og areal. Den største byen på øya heter Rhodos, akkurat som øya. Den har omtrent 80 000 innbyggere av øyas totalt nærmere 120 000.

To av de beste stedene på Rhodos, ifølge mange, finnes påvestkysten rett utenfor Rhodos by.

 

Ixia

Ixia ligger bare en halv mil fra byen og er et herlig barnevennlig turistområde med en lang rullestenstrand som ofte har en avkjølende bris over seg. På stranda finnes det et godt utvalg av parasoller og solstoler og dessuten aktiviteter som f.eks vannsport. I Ixia finnes det mange restauranter, ikke minst nettopp på stranda, og en hel del butikker.

 

Ialyssos

Ialyssos ligger ytterligere nnoen kilometer fra Rhodos by og er den nest største byen på Rhodos med sine ca. 12 000 innbyggere. Også her finnes en deilig strand som ofte byr på friske vinder med høye bølger som særlig surfere setter pris på. I nærheten finnes ruinene av den gamle hovedstaden på øya, Ialyssas, som Ialyssos har fått navnet sitt fra. Dette er også et populært utfluktsmål.

Kalithea

Bare noen kilometer fra den pulserende byen Rhodos ligger et familievennlig område som heter Kalithea. Her finnes det en mengde fine strender og deilige småsteder som er hyggelige å besøke. Et av de største stedene i området er det pittoreske og genuine Koskinou som er kjent for sine spesielle og fargerike bygninger.

 

Faliraki

Faliraki, som ligger noen kilometer sør for Koskinou, er et av de største og mest populære feriestedene på Rhodos. Faliraki har en av øyas beste strender, over fem kilometer lang, og stedet har en masse aktiviteter å velge mellom for både store og små. For den som er sulten finnes det flere restauranter i området. Det finnes også et stort og variert utvalg av fornøyelser og shopping.

Livlige Rhodos by er den vakre hovedstaden på Rhodos, og den har ca. 80 000 innbyggere samt et stort antall tilfeldige besøkende. Her finnes et stort utvalg av party, shopping, restauranter, kaféer og barer, men også en stor kulturarv og nærhet til strender.

Byen kan deles opp i en ny og en gammel del, hvor den gamle er en fantastisk kulturopplevelse med genuin middelhavsfølelse. Her finnes herlige trange gater og smug og mektige slott og bygninger fra gamle tidsperioder med vidunderlig arkitektur. Mest liv og fest i gamlebyen finner du i Mandrakihavna, der det er tett mellom restaurantene og barene.

Ettersom bykjernen er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa har FN-organet Unesco utpekt den som en verdensarv - noe som sier det meste om hvor spesiell og vakker denne delen av byen er. Den nye bydelen står i ganske stor kontrast med sine påkostede og lekre hotell og andre turistfasiliteter.

Midt i byen finnes også to herlige strender med deilig vann. Elli Beach er den mest besøkte og har alle bekvemmeligheter man kan ønske seg, mens den vestlige stranden er litt mer avslappet og foretrekkes av surfere for sine gode vinder.

Kiotari er det perfekte reisemålet om du ønsker å oppleve ekte gresk sjarm. Byen ligger vakkert plassert like utenfor den gamle byen Lindos og er omgitt av myke bølgende grønne fjell. Det er vanskelig å ikke bli forført av dens herlige naturstrender og krystallklart vann.

Skulle det lokale shopping- og restaurantutvalget føles for lite ligger den legendariske hvite byen Lindos bare en mil vekk. Her kan du finne god kjøp av lokale håndverk i de koselige små bakgatene og bli overveldet av byens antikke ruiner og minnesmerker.

Rhodos egen hovedstad ligger ca. 6 mil fra Kiotari. Der finnes alt du kan tenke deg, uansett om du vil ha heftige nattklubber, god mat eller shopping.

Det finnes mange koselige badeviker i området. Noen navn som er verdt å nevne er Kiotari Beach, Memis Beach, Galouni Beach og Kardamis Beach. Strendene er rullestein og vannet blir fort dypt.

Agathi

Agathistranden har takket være sine flotte sanddyner blitt alle sol- og badeentusiastenes – og også lokalbefolkningens – favorittstrand. Stranden består av lys, herlig sand og passer for hele familien da den er langgrunn.

 

Anthony Quinn Bay

Den greske militærjuntaen ga bukten til Anthony Quinn som takk for at han spilte inn ”Kanonene på Navarone” her og gjorde øya kjent. Det er en fantastisk vakker bukt med krystallklart vann. Det finnes noen få solstoler og parasoller til leie i sommermånedene samt en liten taverna.

 

Faliraki Beach

Øyas lengste sandstrand med finkornet sand ligger på østkysten, ca. 15 km fra Rhodos by. Her finnes en mengde ulike vannsporter, badeland, barer og butikker. Faliraki har også et stort antall bassengbarer langs strandpromenaden. Her kan du leie solsenger, delta i leker og høre på

 

Tsambika

Stranden ligger i en vakker bukt på østkysten, ca. 35 km fra Rhodos by. Tsambika er en lys, finkornet sandstrand. Rundt stranden finnes det enkle tavernaer, vannsportaktiviteter samt mulighet til å leie solsenger og parasoller.

Anthony Quinn Bay.

Bil

En leiebil gir deg frihet til å utforske omgivelsene og oppdage nye steder i eget tempo. Kontakt guidene for mer informasjon om priser, bestilling og utfluktstips.

Buss

Busstasjonen i Rhodos by finner du ved torghallen i Mandrakihavnen. Bybussen som tar deg rundt i Rhodos by går fra havsiden. Bak torghallen ligger busstasjonen som tar deg til øst- og vestkysten. Billetter kan kjøpes på bussen eller i kioskene på stasjonen. Billetter til bybussene kjøper du på forhånd. Bussforbindelser finnes blant annet til Ixia, Kolymbia, Faliraki og Lindos.

Båt

Det går båt til de nærmeste øyene Symi og Kos fra Mandraki-, Commercial- eller Akandiahavnene. Fra Mandrakihavnen går det også dykkerutflukter og båter til Lindos.

Sykkel

Å leie sykkel er en utmerket måte å komme segnazar 11 rund tpå egen hånd. Trafikken på Rhodos har et litt høyere tempo enn det vi er vant med hjemme.

Vil du oppleve mer av reisemålet? Her tipser vi om ulike aktiviteter og steder du kan besøke på egen hånd. Kontakt oss hvis du vil vite mer om åpningstider, veibeskrivelse eller noe annet.

Vi ønsker deg en trivelig oppdagelsesferd!

 

Afandou

Den antikke byen ble ødelagt av pirater på 600-tallet. Navnet kommer fra det greske áfanton som betyr usynlig. Byen synes nemlig ikke fra havet. Den ble bygget lenger inn i landet for å beskytte innbyggerne mot overfall. Her ligger også øyas eneste golfbane, en 18-hullsbane. Det finnes også en kilometerlang strand med klart vann som er meget populær blant lokalbefolkningen.

 

Apollona

Apollona er en koselig fjellandsby der gamle tradisjoner fortsatt holdes ved like. Byen er først og fremst kjent for sin flotte kirke. Det sies at det finnes en liten bit av det korset Jesus ble korsfestet på inne i kirken. Det er bare presten som vet hvor biten ligger gjemt, men er du heldig er han til stede og kan vise deg.

 

Attaviros

Øyas høyeste fjell, 1215 moh. En liten vei fører opp på fjellet, og videre går det små stier opp til toppen. Et annerledes eventyr.

 

Embona

Embona er en av Rhodos største landsbyer og ligger ved foten av det høyeste fjellet Attaviros. Nå har du kommet opp i vindistriktet der en av de to vinfabrikkene på øya, Emery, ligger. Her kan du prøvesmake lokale viner og kjøpe med deg vin til fordelaktige priser. Hvitvinen Villare, aprikoslikøren Triple Sec og den musserende vinen Demi Sec er verdt en prøvesmak.

 

Epta Piges – De syv kildene

Epta Piges, De syv kildene, ligger ca. 5 km innover på øya fra landsbyen Kolymbia på østkysten. Kildene munner ut i en 186 meter lang undervannsdemning fra den italienske okkupasjonen. Her kan du vandre barbent i det iskalde vannet, g jennom den trange og mørke tunnelen og ut til den lille sjøen og vannfallet på den andre siden. Der finnes også en liten taverna og har du flaks kan du se de fargerike og vakre påfuglene som holder til i området.

 

Filérimosfjellet

Fjellet er 267 meter høyt og her finnes det 3000 år gamle levninger. Det vakre klosteret er fra 900-tallet, og det er godt bevart takket være italienske arkeologer som restaurerte klosteret like før den andre verdenskrig. Øverst oppe på avsatsen ligger ruinene av et lite Athenatempel fra 300-200 f.Kr. samt flere andre kapeller fra 1400- og 1500-tallet. Rundt omkring ligger det murer som skulle beskytte ved eventuelle angrep. På toppen av fjellet står det i dag et kors som ble oppført av Lions i 1996. Korset står på det stedet der Ialyssos Akropolis en gang lå. Inne i korset finnes det en spiraltrapp som på hele 17,5 meter. Utsikten fra toppen er fantastisk med et panorama over Rhodos’ vakre vestkyst.

 

Kamiros

Sagnomsuste Kamiros var en av de tre viktigste byene i antikken og kalles gjerne for Hellas’ Pompeii. Det er det eneste stedet på øya der du kan finne rester fra en hel antikk bosetting. Fra den koselige, lille fiskerbyen Kamiros Skala kan man ta båt til naboøya Chalki. Et perfekt sted å spise lunsj er en hyggelig taverna ved stranden som serverer fiske- og skalldyrretter.

 

Kalithéa

Frem til den andre verdenskrigen kom mange besøkende til Rhodos på grunn av de varme kildene i Kalithéa. Her ble rike mennesker kurert for sine sykdommer. Anlegget ble tegnet av en italiensk arkitekt og er bygget i orientalsk stil. Området er omgitt av palmer og det er gode muligheter til sol og bad. Kalithéa er også det eneste stedet på Rhodos der det er tillatt med sportsdykking, vannet er klart og fint.

 

Kolymbia

Kolymbia er en fredelig landsby med noen restauranter og butikker. Det meste foregår rundt Eukallyptus Avenue og den lange sandstranden. Nede ved stranden ligger restaurant Limanaki der du kan nyte utsikten over det vakre havet med den tilhørende stranden og Tsambika-klippen på den andre siden.

 

Kritiniaborgen

Kritiniaborgen er en festning som ble bygget av Johannitterridderne på 1400-tallet. Borgen ligger høyt oppe på en klippe og herfra overvåket man de mange piratskipene som trafikkerte Rhodos’ kystlinje i middelalderen. De velbevarte ruinene, som er åpne for besøkende, byr på en fin utsikt.

 

Lindos

”Den hvite byen” og Rhodos’ stolthet. Dette er et av Hellas’ mest fotograferte steder, og det med rette. Her blandes spennende historie med fantastisk arkitektur og herlige sandstrender. I dag står Lindos oppført på UNESCOs verdensarvliste som innebærer at det ikke er lov til å bygge noe nytt, alt er bevart i gammel stil. Byen består av små hvitkalkede hus som klamrer seg fast til fjellsiden og toppes av det fantastiske Akropolis, tilegnet gudinnen Athena. Et helt fantastisk sted.

 

Monolithos

”Et av de vakreste stedene for fotografering på øya. Her finner du levninger fra middelalderen og en festning på toppen av en klippe som ble oppført på 1400-tallet. En lang steintrapp fører opp til borgen og vel oppe har du en fantastisk utsikt over havet og landskapet. Har du tatt veien opp ved solnedgang innser du imidlertid at turen var verdt bryderiet. fjellsiden og toppes av det fantastiske Akropolis, tilegnet gudinnen Athena. Et helt fantastisk sted.

 

Petaloudes

Petaloudes betyr sommerfugl på gresk. Denne lille oasen er tilfluktssted for flere hundre tusen sommerfugler som lever her mellom juni og september. Dalen er utrolig vakker med sine naturlige vannfall og frodige vegetasjon. Benytt anledningen til å oppleve dette naturfenomenet når du er på Rhodos.

 

Prassonissi

Prassonissi ligger så langt syd som det er mulig å komme på øya. Den åpne beliggenheten ved havet innebærer at du som oftest må regne med ganske friske vinder. Du kjører gjennom et militært område på vei til stranden, så bli ikke overrasket om det vrimler av panservogner her. Vel fremme finnes det et par tavernaer. Du kan ta en tur til den lille halvøya ved lavvann, men pass deg for tidevannet slik at du ikke risikerer å bli igjen der ute når det stiger igjen.

 

Profitis Ilias

Byggverket ”Hjorten og hinden” står på Rhodos nest høyeste fjell Profitis Ilias, 798 meter over havet. Landskapet har en hel del likheter med Alpene. Hit kjører man lettest med bil, enten fra Salakos i nord, fra Embonas i sørvest eller fra østkysten. I en pinjeskog, 100 meter fra toppen, ligger hotellene Elafos-Elafina (hjort-hind). De kunne like gjerne ha ligget i Alpene på grunn av arkitekturen. Det var italienerne som bygde disse med tanke på at det skulle bli feriebolig for Mussolini. I dag er det en restaurant og spahotell med en meget vakker beliggenhet med en eventyrlig utsikt over øya.

 

Psinthos

På veien fra Sommerfugldalen ned til Afandou ligger landsbyen Psinthos. Der beseiret italienerne tyrkerne i 1912. I Psinthos finner du kjærlighetens og galskapens kilde. Legenden sier at om du drikker vannet fra en av disse kildene blir du enten vanvittig forelsker eller helt gal. Ingen vet hvilken kilde som er hvem. Om dette er helt sant vet vi ikke, men om man prøver å drikke av begge skulle det jo innebære at man både blir forelsket og gal.

 

Sianna

Denne lille fjellandsbyen er kjent for sin gode honning og sitt lokale brennevin Suma. Her møter du et annerledes Rhodos. Sauer og geiter streifer fritt omkring i gatene og du kommer lokalbefolkningen nært inn på livet.

 

Tsambikaklosteret

Tsambika er et nedlagt nonnekloster og kirken er tilegnet Jomfru Maria. Navnet Tsambika betyr ”ildskjær” og legenden forteller om et barnløst ektepar som ble med barn etter at Jomfru Maria åpenbarte seg i form av et mystisk ildskjær på fjellet. I dag er den lille kirken et valfartssted for unge kvinner som vil bli gravide og få et lykkelig ekteskap. Den som vil bli gravid skal gå til fots helt opp og helst krype på knærne det siste stykket. På Tsambikadagen, 8. september, valfarter man hit og i kirken legges det offergaver og brev.

Praktisk informasjon

Det flesta bankomater är märkta med ”ATM" og Euro kan med Internationella Kreditkort eller Debitkort tas ut.

Det er best å bruke minibanker på dagtid hvis mulig (i bankens åpningstid), og hvis mulig, å bruke de som ligger i selve banken.

Husk å alltid beskytte når du bruker minibankerPIN-kode, og som alltid, aldri fortelle det personlige koden til noen.

Vær også oppmerksom hvis en ukjent person tilbyr hjelp, eller kommer i nærheten mens du bruker maskinen.

Følg instruksjonene gitt, og hvis minibanken beholder kortet ditt, å du ikke har mulighet til å få hjelp på stedet direkte fra banken, så det anbefales at kortet blokkeres direkte ved å ringe bankens blokkeringstjeneste.

Det er forbudt å ta med seg steiner, skjell eller andre gjenstander som kan være av kulturell verdi.

De kan være antikke og er da ulovlig å ta ut av landet.

Må du i kontakt med en lege, ber vi deg kontakte oss guider så du kommer til en lege og et sykehus som vi kan stå inne for. Vi vil gjerne forsikre oss om at det blir tatt ordentlig hånd om deg, så du får den absolutt beste behandling og pleie. Samtidig kan vi hjelpe deg hvis du har noen særskilte behov i forbindelse med din sykdom.

Når du oppsøker en lege i utlandet, må du huske å ta med deg pass og forsikringspapirer. Hvis du har kjøpt din reiseforsikring gjennom oss på Nazar og Allianz, skal du ta med deg ditt reisebevis, der din forsikring er registrert. Dette gjelder som forsikringsbevis.

Som oftest må du betale for legebesøket der og da og deretter sende en skademelding til forsikringsselskapet ditt. Det er derfor viktig at du tar vare på dine kvitteringer for både medisin og for legeundersøkelser, så du kan søke om erstatning for dine kostnader når du har kommet hjem.

Vi har dessverre ingen mulighet til å fremskaffe legeattest og/eller kvitteringer til deg i etterkant.

På noen strender blir det flagget med forskjellige farger, avhengig på hvordan havet og bølgene er akkurat den dagen.

  • Er flagget grønt betyr det at du fritt kan bade.
  • Oransje flagg betyr at du bader på egen risiko, og skulle det være et rødt flagg, betyr det at det er forbudt å bade.
  • Blått flagg ved stranden betyr at stranden er av høy kvalitet og har god sikkerhet.

Du bør aldri svømme ut fra stranden, svøm heller langs med stranden. Bading i vannet om natten er svært farlig og skal unngås. Bading i kombinasjon med alkoholinntak er direkte farlig. Når du er på stranden, bør du aldri etterlate dine verdisaker uten oppsyn. Offentlige strender og de fleste strender som tilhører hotellene har flaggsystem som henviser til sikkerhet, og informasjon om mulige livreddere på plass. Gjør deg kjent med hva flaggene betyr samt generelle strandregler/informasjon før du svømmer i havet.

Les informasjon angående flaggene og deres betydning, samt generelle strandregler før du svømmer i havet. Vi har samlet mer informasjon under avsnittet Sikkerhet på ferien.

Mange steder i Hellas kan prisene være angitt i både euro og dollar, så vær oppmerksom på valutaen før du handler. Kvalitet og garanti kan variere alt etter hvor og hva du kjøper.

 

Rhodos by

Rundt Kyprosplassen i den nye bydelen, finnes det mange, litt eksklusive merkebutikker, som f.eks. Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren, Lacoste, Diesel og Benetton, men også store kjeder som Zara, Mango, H&M, Marks & Spencer og kosmetikkbutikker som Body Shop, Zephora og Hondos Center. Bydelen har mange handlegater og du finner også skobutikker, vin- og brennevinbutikker, kiosker og små supermarkeder.

I den nye bydelen kan prisene på enkelte varer være omtrent som hjemme, men du kan også finne mye som er billigere, bl.a. tepper, keramikk, vesker, paraplyer, briller/ linser, krydder, olivenolje, honning, parfymer og håndverk som produseres på øya. Utenfor den nye bydelen ligger det en del større matbutikker, blant annet Eurospar nær sykehuset og Pappou i Zefyros.

På Sokratesgaten i Gamlebyen finnes alt du kan tenke deg når det gjelder shopping. Her kan man også prute en del på prisen, i motsetning til i den nye bydelen. I Gamlebyen råder en herlig basaratmosfære og det finnes mengder av butikker som selger alt mellom himmel og jord.

 

Ialyssos & Ixia

I Ixia/Ialissos finnes det flere små shoppingsentre. Ett ligger på hovedveien ved trafikklyset og ett ligger mellom hovedveien og havet i vestlig retning. Det ligger også mange ”turistbutikker” langs havet østover. Langs hovedveien ligger det store matbutikker som AB og Pappou.

 

Faliraki & Kolymbia

I Faliraki ligger de fleste butikkene langs hovedgaten Kalithea Ave, i Kolymbia finnes det noen få butikker på Eucaluptus Ave. Langs strandveien i Kalithea/Faliraki ligger det matbutikker som Eurospar og Lidl. I Faliraki finner du også matbutikken AB.

 

Lindos

Som øyas mest populære utfluktsmål kan prisnivået i Lindos være noe høyere enn ellers på øya, men som regel går det an å prute..

Rhodos er en time før Norge. Flytid og opphentingstid er angitt i lokale tider.

Ambulanse:

166

Rhodos sykehus:

224 10-800 00

Rhodos stad og Ixiaa:

Hiotakis Medical Centre, 15 Efstathiou G Str. Tel (22410) 276 16 eller 225 85.

Politi Nødnummer:

100

Rhodos by & Ixia Turistpoliti:

224 10-274 23/233 29

Faliraki Turistpoliti:

224 10-847 00

Kolymbia Turistpoliti:

224 10-511 11

Pefkos & Lardos Turistpoliti:

224 40-312 23

Det norske konsulatet:

(22410) 28816

Den Norske Ambassaden i Athen:

30 210 72 46 173