Opplev fantastiske Kusadasi

Kusadasi er den mest velutviklede feriebyen på den tyrkiske vestkysten

I sentrum finner du hyggelige, gamle, slyngende gater, hvor det gjemmer seg alt fra historiske moskeer til moderne forretninger. Dette er et sant shoppingparadis, og områdets kunsthåndverkere er vidt berømte for deres vakre keramikk og steintøy.

Byens livlige restaurant- og natteliv utfolder seg i området rundt den stemningsfulle havnepromenaden, hvorfra det er utsikt til byens landemerke, Fugleøya.

Velkommen til Tyrkia  

Våre utflukter i Kusadasi

  • Koselig kystby med flott atmosfære
  • Populært turistparadis med både bypuls og bad
  • Marina med shopping, restauranter og barer

 

Se her for været i Tyrkia
Klikk her for kart over våre hoteller
Se her for våre tyrkiske oppskrifter

Trenger du litt avveksling fra sol og strand har Kusadasi mye annet å by på! Vi besøker de beste severdighetene på våre utflukter. Kontakt din guide for å høre mer, eller les videre her.

Fugleøya

Ordet Kusadasi betyr ”Fugleøya”, og den lille øya ut for havnen er byens landemerke. Om kvelden er øya vakkert opplyst.

Efesos

Den flere tusen år gamle romerske ruinbyen er et obligatorisk besøk i ferien din. Området er utrolig velbevart, og når du går gjennom gatene får du et unikt innblikk i fortidens storbyliv. Her finnes både butikker, hus, offentlige toaletter, verdens største amfiteater og det berømte Celsus-biblioteket, som er et av verdens mest avfotograferte byggverk.

Dilek Peninsula National Park


Nasjonalparken, som delvis er åpen for offentligheten, ligger ca. 30 km utenfor sentrum. Området er naturskjønt med vakre strender og skogsområder. Det er enkelt å ta seg hit med taxi eller dolmus.
 

Kusadasi er et sant shoppingparadis, og områdets kunsthåndverkere er viden kjent for deres vakre keramikk og steintøy. I sentrum finner du også adskillige butikker som selger lærvarer av høy kvalitet. I den lille nabobyen Söke finner du et godt utvalg av outlet-butikker. Vi kan tipse deg om de beste innkjøpsstedene. Vil du prøve ut dine shoppingevner på det lokale markedet, har du flere gode muligheter å velge mellom. Kontakt en av dine guider for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at markedsdag og – sted kan bli endret.

Lørdagsmarked i Selcuk
Vil du oppleve et helt lokalt marked, så bør du dra til Selcuk. Det er lett å komme seg hit med dolmus, som kjører fra dolmusstasjonen i Kusadasi. Bussen kjører forbi Aqua Fantasy på vei til Selcuk.

 

 

Det er alltid mulig å praie en taxi i Kusadasi. De fleste taxier kjører med taksameter, men du kan ofte også avtale en fast pris for en spesifikk rute, eksempelvis fra hotellet ditt til sentrum. Husk å avtale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyr ”proppfullt”) er en artig og enkel måte å komme seg rundt på. Bussene kjører frem og tilbake hele dagen, men kjører ofte ikke sent om kvelden og om natten.
Du betaler normalt 2-5 lire for en tur hvis du kjører rundt i sentrum. Du betaler direkte til sjåføren når du stiger på.

Bystranden

Bystranden ligger i sentrum av Kusadasi like ved havnepromenaden, så du er tett på alt. Stranden er mye besøkt.

Long Beach

6 km syd for sentrum finner du nok Kusadasis beste strand. Her er god plass til solbaderene og flere spisesteder å velge mellom.

Ladies Beach

Fin sandstrand et par kilometer syd for sentrum. Det kjører lokalbusser fra sentrum til Ladies Beach flere ganger i timen.

Det finnes adskillige gode restauranter i Kusadasi, især i det gamle sentrumet. Besøk for eksempel Restaurant Erzincan, en av Kusadasis mange sjarmerende, små tyrkiske restauranter. Ved marinaen finnes en rekke fine restauranter, mange av dem med fantastiske fisk- og skalldyrretter. Den såkalte Bar Street i den gamle bykjernen er berømt for sitt livlige natteliv. Her finnes flere diskoteker som har åpent til langt ut på natten. Ved marinaen spilles det ofte live musikk på flere av restaurantene og barene.


Kusadasi, den egeiske kystens perle. En koselig havneby med mye shopping i den gamle bydelen. Blandet med shoppingen finnes også mange restauranter hvor du kan la dine smaksløker teste det tyrkiske kjøkkenet. Etterpå kan man alltid vandre ut til Piegion Island og se den gamle forsvarsborgen som ble bygget under den ottomanske tidsperioden. Fra øya er det utrolig fin utsikt inn mot Kusadasi, best bilder får du på kvelden når hele byen opplyses av alle lys.

Elisa Niinimaa Nazar-guide

 

 

Praktiske opplysninger om Kusadasi

Bank og minibank

Minibanker finnes i Kusadasis sentrum og ved nesten alle hoteller. Vekslingskontorer (exchange office) og banker finner du i Side sentrum eller i nabobyen Manavgat.

Post og telefon

Postkontoret i Tyrkia heter PTT. Her kan du veksle utenlandsk valuta til tyrkiske lira samt kjøpe frimerker og telefonkort. For å ringe til Norge skal du taste 0047 og deretter ønsket telefonnummer.

Lege og apotek

Apoteker (eczane) finnes overalt. Har du bruk for en lege, er du velkommen til å kontakte en av oss guider. Du kan også kontakte legen direkte på et av disse telefonnumrene:

Euromed: +90 256 618 25 00
Özel Kusadasi Hospital: +90 256 618 25 00

Se våre fine hoteller i Kusadasi her: