Opplev klassiske Rhodos

Her er det noe for enhver feriegjest

I Rhodos by trives både barnefamiliene, de festglade ungdommene og parene. Her er det kultur og vakker utsikt, shopping og gamle ruiner, mengder med restauranter, kafeer, barer og diskoteker og flere strender – her er det virkelig noe for alle!

Du kan også ta en liten båttur til noen av de nærliggende landsbyene, eller hvorfor ikke nyte de herlige frodige grøntområdene i sommerfugldalen?

For den aktive lokker kanskje brettseiling eller vannsport mest, og barnefamiliene trekkes nok mot den vakre marinaen.

Velkommen til allsidige Rhodos by

 

  • Koselig feriested med noe for alle
  • Kombiner shopping, bad, kultur og aktiviteter
  • Massevis av restauranter og pulserende natteliv

Her kan du se været i Hellas
Her finner du et kart over våre hoteller

Rhodos by er en severdighet i seg selv, særlig gamlebyen med sin gamle bymur og en festning.

Akropolisklippen i Lindos

Du kommer deg enkelt til den lille landsbyen Lindos med buss fra Rhodos by, ca. fem mil unna. Landsbyen har bare ca. 1000 innbyggere og er så gammel som 4000 år. Lindos verdsettes høyt av mange besøkere for sin pittoreske oppbygning, med mange trange smug i den typisk antikke bykjernen. I landsbyen finner du en berømt Akropolisklippe med en vakker tempelruin, og herfra har man en enestående utsikt over landsbyen og Middelhavet.

Sommerfugldalen i Petaloudes

En av Rhodosʼ mest populære severdigheter, sommerfugldalen i Petaloudes, ligger på øyas nordvestre side. Her får du se tusenvis av fargerike sommerfugler i naturlige omgivelser. Også turen på vei til sommerfugldalen fra Rhodos by er fantastisk vakker!

Det er rikelig med både suvenirbutikker og vanlige butikker langs de gamle historiske gatene i Rhodos by. Her er det også flere kafeer og barer der du kan ta en pause om sommervarmen skulle bli for trykkende. I de fleste landsbyer finner du mindre markeder eller boder som selger ferske olivener, tørket kjøtt og fisk, nøtter, bønner, urter, kryddere og greske spesialiteter.

Busser kjører rundt store deler av øya og er den billigste måten å komme seg rundt på, samtidig som man kan nyte omgivelsene. Bussene kjører både inne i Rhodos by og til mange andre av øyas populære reisemål og severdigheter.

Hvis du vil reise et sted hvor bussene ikke kjører eller om du kanskje vil reise etter midnatt, er drosje det beste alternativet. Drosjestasjoner finner du rundt omkring i Rhodos by og også i andre byer på øya. Med leiebil får man også mye ut av ferien, og det er en utmerket måte å oppdage steder på egen hånd. 

Det er også mulig å ta en båttur! Man kan for eksempel leie en liten fiskebåt og benytte anledningen til å kombinere transport med vakker utsikt.

Eli Beach

Eli er en av Rhodosʼ mest populære strender og ligger midt inne i sentrum av Rhodos by. Det er veldig lett å komme seg hit. Her er det alltid mye folk og en herlig feriestemning, og du har både solsenger, parasoller, vannsport og en hel del restauranter og barer å velge mellom. Stranden består av rullestein, og det herlige, klare vannet blir fort dypt.

Ixia Beach

Ixia Beach består av flere mindre strender som henger sammen og er en blanding av sand og rullestein. Dette er et favorittsted for brettseilere, og det fins sportssentre der man kan leie brett og vannscootere. På strandpromenaden finner du supermarkeder, kiosker, kafeer og restauranter.

I Rhodos by er det rikelig med restauranter, barer og kafeer. Flere restauranter serverer fisk og skalldyr, greske spesialiteter og også mezedes, dvs. flere småretter. Fornøyelseslivet er som mest intenst inne i Rhodos by der det kan bli hektisk i høysesongen.

Også Ixia har mange koselige restauranter og barer, og fornøyelseslivet har en avslappet atmosfære. Langs veien som går langs stranden finner du et godt utvalg av butikker, tavernaer, barer og diskoteker.